2011 yılındaki Antep maçını hatırladık, aynı agresiflikler, aynı kenetlenmişlik ve aynı öfke ile Gaziantep takımı yine Fenerbahçe’den dersini aldı.

Sumudika’nın kendisini Fatih Terim’in aradığını söylemesi esasında 30 yıldır aynı odakla mücadele edildiğini tekrar gösterdi.

Lider Fenerbahçe Gaziantep deplasmanını zorlanmadan ama stresli bir şekilde geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha geride bıraktı. Rakip ceza sahasında 50 kez aksiyon alan Sarı Kanarya İrfan Can Kahveci’inin altın kafa golüyle evine döndü.

İsmail Kartal’ın Cengiz tercihi ile başladı mücadele, Tadic’de sahadaydı. İtalyan yıldız Bonucci ayağının tozuyla yedeklerde süre bekledi. serdar sakatlanınca da ilk kez Fenerbahçe formasını giydi.

Bonucci girdikten sonra nasıl bir lider olduğunu, savunma lideri ile oyun oynamanın gerirdiği darkı herkes net bir şekilde gördü. Araya oynadığı 2 uzun pasla takıma ofansif katkısının da olacağını gördük.

İlk yarı sayısız pozisyon kaçırdı Fenerbahçe. Dzeko’nun ayağının altından kaçan top en netiydi. Tüm Fenerbahçe’liler kazanacağını bilse de yılların tedirginliğini yaşıyor aslında.

Devreye berabere girildi.

Fred’e yapılan net penaltıyı bu defa Dzeko kaçırdı. Antepli 2 oyuncunun ihlal yaptığınıda belirteyim. VAR niye müdehale etmedi bilemiyorum!
Bu penaltı işi can sıkıcı olmaya başladı. 
Kaçması ayrı, net olan penaltılara rağmen Fenerbahçe çok penaltı atıyor yaygarası algıdan başka bir şey değil.

İsmail Kartal’ın ilerleyen dakikalarda çift forvete dönüp orta alana Szymanski’yi çekmesi orta alanı boşaltsa da oyunu öne taşımayı etkinleştirdi. 
İrfan Can Kahveci oyuna ağırlığını koymaya başlamışken can alıcı hamle ise King’in oyuna girmesi oldu. 

Nitekim çok çabalayan Szymanski’nin ikinci 8 numara olarak arkadan öne geldiği pozisyondaki ortasına İrfan kafa ile gol yaptı ve Fenerbahçe’ye Can verdi.

Livakovic maçta yaptığı kurtarışlar ve son ataktaki refleksi ile fark yaratan isimlerden oldu. 

Şampiyonluk böyle maçlarla geliyor, deplasman tribününe koşan Fenerbahçe taraftarı inanmışlığını takıma yansıttı. Bu sene fark yaratıyor deplasman tribünü.

İsmail Kartal’ın eli Krunic ve Bonucci ile ciddi güçleniyor. Bu akşam bir çok hata yapan İsmail Yüksek’in uzun top konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor. Gelişime açık bir oyuncu İsmail.

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu bana göre iyi bir maç yönetti, Bonucci penaltı pozisyonunda devam kararı doğruydu, Yarı otomatik ofsayt sisteminin ofsayt dediği pozisyonda ise topun ayaktan çıkışı 0,01 salise geri gelse ofsayt olmuyor! Ezcümle sisteme güveniyorum ama o sistemi kullananlara güvenim sıfır.
Çaldığı penaltı çok netti. Tekrarı konusmda VAR’dan destek gelmesi gerekirdi.

Maçın Üçlüsü

İrfan Can - Livakovic - Szymanski