Akdeniz'de 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 05.44'te yaşanan depremin derinliğini ise 25.8 kilometre olarak açıkladı.

Ekran Resmi 2024 08 02 09.27.18

Deprem büyüklüklerinde; 

1.0-3.0

Şiddetinde oluşan depremleri genelde kimse hissetmez.

3.0-3.9

Şiddetinde oluşan depremleri çoğunlukla binaların üst katlarında oturan insanlar ve duran arabanın içindeki insanlar hisseder.

4.0-4.9

Şiddetinde oluşan depremleri ise gündüz vaktinde binada bulunan hemen hemen herkes tarafından hissedirilir. Dışarıda bulunan insanlardan çok azı hissederken duran araçlar gözle görünür bir şekilde sallanır. 

5.0-5.9

Şiddetindeki depremler herkes tarafından hissedilerek insanlara korku verir. Dizaynı ve inşatı çok iyi olan yapılarda gözardı edilebilecek bir hasarara yol açarken; iyi inşa edilmiş sıradan binalarda hafif ya da orta ölçüde hasar gözlenir; kötü malzeme kullanılmış ya da kötü dizayn edilmiş binalarda önemli ölçüde hasara neden olur.

6.0-6.9

Şiddetinde oluşan depremlerde ise özel olarak dizayn edilmiş binalarda orta ölçekte hasar oluşurken; iyi dizayn edilmiş kafes yapılar ekseninden kayar. Normal binalarda büyük hasar oluşur ve yer yer yıkılmalar gözlenir. Binalar temellerinden kayarlar.

Muhabir: Lila Okyanus