Kadıköy’ün yeni hastalığı “Vur Vur Vur” Cengiz Ünder’in 4 gol attığı İstanbulspor maçından sonra başladı bu hastalık. Arta arta da sürüyor. Yuhalamanın bir değişik versiyonu yaşanıyor adeta. Takım oyunuyla gelen liderlik bu popülist yaklaşımla kaybedilirse şaşırmam.

Yeni transfer Çağlar’ın tribünde izlediği maç Livakovic’in acemice hatasıyla dezavantajlı başladı. Sahaya Cengiz ve Serdar ilk 11 tercihi ile çıktı İsmail Kartal. 

Geri düşen takımın daha ilk yarıdan reaksiyon gösterdiğini hep birlikte izledik. Ön alandaki ölümcül pres ve Cengiz Ünder’le gelen gollerle birlikte rahatladı Fenerbahçe.

Fakat bu rahatlık 3. gol gelmediğinde hep bir kaosa dönüşüyor, işte o kaos bazen Vur,vur bazen de yuuuhh ile takımı krize sokuyor. Buna çözüm bulmak zorunda Fenerbahçe tribünleri.

Zaten hakemlerin çifte standartla yönettiği maçlar oynayan Fenerbahçe bir de kendi stadyumunda bu baskı ile boğuşmamalı.

Bu akşam Başakşehir maçının aksine kaleyi daha çok yoklayan bir oyun sergiledi sarı kanarya. Bu oyunda eksik olan daha fazla goldü. Edin Dzeko, Tadic girdikten sonra Batshuayi ve Emre Mor yüzde yüzlük fırsatları skora dönüştüremedi. Şut konusundaki çalışmalar gol vuruşları için de arttırılmalı.

Bir diğer dikakt çeken unsur Edin Dzeko kenara geldikten sonra hücumda topu tutmak daha zor oluyor Fenerbahçe için. Dzeko yerine giren Batshuayi çok özverili olsa da kaleye sırtı dönük oyunu hakkıyla yapamıyor. 

Szymanski ve Ferdi takımın 3 ciğerli oyuncuları. İkisi de bu akşam müthiş performans gösterdi. Ferdi lokomotif gibi ileri geri çalıştı. İki oyuncu da Dusan Tadic ile mükemmel uyum gösteriyor. 

İrfan Can Kahveci ile dönüşümlü oynayan Cengiz Ünder 3 puanın mimarı oldu. Attığı ilk gol imza golü, ikincisi ise golcü kanat forvetin nerede durması gerektiğinin dersi gibiydi. Cengiz bu iyi oyunu 60 değil de 90 dakikaya yaydığında önünde hiç bir savunma duramaz.

Maçın hakemi Cihan Aydın penaltıda doğru kararı VAR’a bırakmayarak verdi. İki takımın sarı kart dahi görmediği mücadelede hakeme fazla iş düşmedi.

Maçın Üçlüsü

Tadic - Cengiz Ünder - İsmail Yüksek