Birçok insan aile ilişkilerine ve arkadaşlıklarına öncelik verirken, ailenizin veya arkadaşınızın olmamasının pek çok geçerli nedeni vardır. Hiçbir insanın ihtiyaçları aynı değildir. Ayrıca yalnız bir yaşam sürerek başarılı olabilirsiniz. Y kuşağının yaklaşık %30'u her zaman yalnız hissettiğini belirtirken, X Kuşağı'nda bu durum %20 oranında bulunuyor.

İnsanların çoğunluğu sosyal bağlılığı arzularken, bazılarımız aynı ihtiyacı hissetmiyor. Arkadaşlıklar ve aile bağları söz konusu olduğunda herkesin kendine özgü sosyal ihtiyaçları vardır. Hepimiz çok farklı olduğumuz için kendinizi karşılaştırabileceğiniz "normal" bir standart yok.

DEĞİŞTİRMENİZE GEREK YOK

Eğer izolasyonunuzun tadını çıkarıyorsanız, sosyal olarak kabul edilebilir görülen şeyleri yapmak için davranışınızı değiştirmenize gerek yok. Ancak eğer mücadele ediyorsanız, yalnızlık duygunuzu artıran bazı fiziksel ve zihinsel etkiler olabilir. Durumunuzu iyileştirmenin yolları olduğunu bilin.

Bazı çözümler ise şöyle sıralandı: Bağlantıyı kaybettiğiniz eski bir arkadaşınızla yeniden iletişime geçin. Akademik veya yaratıcı bir sınıfa katılın. Bir kitap kulübüne katılın. Haftada bir kez kafe veya kütüphane gibi halka açık bir ortamda çalışın...

Kaynak: HABER MERKEZİ