Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev'e giderek, Ukrayna'ya yönelik AB desteğinin sürdürüleceğini, bu desteğin zorlu kış mevsimi için de geçerli olacağını dile getirdi.

BENİM 8. ZİYARETİM

Von der Leyen, X sitesinde yaptığı paylaşımda, "Kış sezonunun yakında başlayacağı ve Rusya'nın enerji altyapısını hedef almaya devam ettiği bir dönemde Kiev'e 8. ziyaretim gerçekleşiyor" dedi.

EK 160 MİLYON

Leyen, "Ukrayna'nın cesur çabalarına yardımcı olacağız. Avrupa'nın desteğini görüşmek için buraya geldim" mesajını verdi. Von der Leyen, seyahati öncesinde yaptığı açıklamada, AB'nin Ukrayna'ya hasarlı enerji altyapısının onarılması, yenilenebilir enerjinin genişletilmesi ve barınakların finanse edilmesi için ek 160 milyon euro sağlayacağını söyledi.

EN SERT KIŞ

Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), yaklaşan kışın şimdiye kadarki en sert kış olabileceği konusunda uyardı. IEA, Rusya'nın Ukrayna'daki elektrik santralleri, ısıtma tesisleri ve iletim ağlarına yönelik saldırılarını artırdığı bir dönemde, ülkenin enerji altyapısının ciddi baskı altında olduğunu belirtti.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül