ABD, okul saldırısı tehditleri dalgasıyla boğuşuyor. Acil durum bildirimleri, korkuları artırıyor. Ancak bunların tamamına yakını sahte çıkıyor. Yine de polisler her türlü tehdide karşı harekete geçmek zorunda... Bu da zaman ve para kaybına sebep oluyor.

BEN YETİŞTİRİRİM

Volusia Bölgesi Şerifi Mike Chitwood, kısa bir süre önce, "Anne-babalar çocuklarını yetiştirmek istemiyorsa bana göndersinler! Onları ben büyütürüm. Bundan sonra okul saldırısı tehdidi yapan çocukların yaşları kaç olursa olsun hepsini yayınlayacağım" demişti.

YÜZLERCE TEHDİT

Dediğini de yaptı. 11 yaşındaki çocuğun ardından iki gencin videosunu da internete koydu! Chitwood, okul yılının birkaç hafta önce başlamasından bu yana ofisinin 280'den fazla okul tehdidi bildirdiğini, geçen yıl ise bu sayının 352 olduğunu söyledi.

%2 İÇİN ENDİŞELENMEM

Florida yasalarına göre; çocuk mahkemesi kayıtları genellikle gizlidir ve kamuoyuna açıklanmaz. Chitwood, sert konuşan bir isim olarak tanınıyor ve bu tür gençleri yayınlama hakkının olduğunu savunuyor. Şerif, "Eğitim almaktan korkmadan okula gitmeye ve normal hayatlarını yaşamaya çalışan %98'lik kesim için endişeleniyorum. Gücenebilecek ve kelepçelenecek yüzde 2'lik kesim için endişelenmiyorum" dedi.

Muhabir: Tamer Ayeri