2 ay önce Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında 6 aylık enflasyona göre yüzde 24,73 zam aldı. Memur emeklisi ise yüzde 8,46'lık enflasyon farkına ek yüzde 10 toplu sözleşme zammı aldı. Maaşı 8 bin TL altında olanlar ise sıfır zam tehlikesinden kurtuldu. SGK Uzmanı, Emin Yılmaz maaş farklarına dair açıklama yaptı. Hem tarih hem de rakam verdi.

2 ay önce Dünya

New York Metrosu'nun merdivenlerinde dolu silahla uyuyakalan adam tutuklandı. Üstelik öyle bir yatıyordu ki silahın görülmemesi mümkün değildi. Yaptığı şekerlemeye hapishanede devam edecek!

2 ay önce Dünya

17 yaşındaki bir genç, YouTube kanalının daha fazla ilgi çekmesi için bir trenin kaza yapmasını sağladı. Olay anını görüntüledi ve yayınladı. Emniyet güçleri de bunları görünce yakalandı.

2 ay önce Gündem

Osman Kavala ve Gezi tutuklularını ziyaret edeceğini açıklayan AK Parti'li Tuğrul Türkeş MHP'nin hedefinde. Büyükataman'ın hakkındaki açıklamalarına karşılık verdi

2 ay önce Dünya

Kaliforniya'da COVID artıyor, iki yıllık yaz zirvesine yaklaşıyor. Uzmanlar; özellikle Los Angeles için, "Eğer öksürük ve soğuk algınlığı semptomlarınız varsa, aksi kanıtlanana kadar bunun COVID olduğunu düşünmelisiniz" dedi.

2 ay önce Dünya

Bella Hadid, Filistinli kökleri üzerinden hedef gösterilerek "Antisemitizmi yayma ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısında bulunmak" ile suçlanmış ve marka yüzü olduğu Adidas tarafından iş birliği sonlandırılmıştı. Hadid, Adidas reklamından çıkarılması hakkında konuştu ve 'Her zaman yaptığım ve yapacağım gibi, yanlış olduğuna inandığım şeyleri dile getireceğim' dedi.

2 ay önce Gündem

Sanatçı Kenan Işık hayatını kaybetti. 10 yıldır komada olan Işık ünlü tarihçi İlber Ortaylı'dan duygusal bir paylaşım geldi. Ortaylı, Işık ile aynı liseden arkadaş olduklarını ve birlikte tiyatro kulübü kurduklarını belirtti.

2 ay önce Dünya

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na ilk galibiyetini Hollanda karşısında alırken, ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'nde karşılaşmaya hazırlanıyor. 1 Ağustos'ta gerçekleşecek bu önemli maçta rakip takımdan önemli bir bilgi patlak verdi. Dominik Cumhuriyeti mücadelesi öncesi rakip takımda bir oyuncunun doping kullandığı skandalı ortaya çıktı.

2 ay önce Gündem

Sokak köpeklerinin öldürülmesine yol açacağı gerekçesiyle eleştirilen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bu sabaha karşı TBMM’de kabul edildi. Yasaya tepkiler devam ederken, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Düşüncelerini beş madde halinde açıkladı.

2 ay önce Keşfet

Ünlü rapçi Sefo A Milli Futbol Takımı'na 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için 'Türkiye'm' isimli özel şarkı hazırlamıştı. Ancak şarkı beklenilen ilgiyi görmemiş ve beklentiyi karşılamamıştı. Kafalar YouTube kanalına konuk olan Sefo milli takım için aslında çok sevilen 'Bilmem mi? şarkısını cover'ladığını ancak sıfırdan bir şarkı yapmak adına 'Türkiye'm'i çıkarttığını söyledi.