ABD Nebraska'dan 17 yaşındaki bir genç, trenin yolunu bilerek değiştirerek kazaya sebep olma suçlamasıyla karşı karşıya... Yetkililer tarafından ismi açıklanmayan genç, tren raylarına müdahale ederek kazaya neden olmakla ve bu kazayı filme alıp görüntüleri çevrimiçi yayınlamakla suçlanıyor.

350 BİN DOLARLIK HASAR

NBC News'in haberine göre; Kazada tren ve vagonları devrilmedi. Ancak hareketsiz bir kömür vagonuyla çarpıştı. Tahminen 350.000 dolarlık hasar meydana geldi. Kazadan sonraki günlerde, olay görüntüleri ZUnit06 YouTube kanalı tarafından çevrimiçi olarak yayınlandı. Söz konusu gençle bağlantısı bulundu. Dahası, yetkililer kaza mahalline vardıklarında, buraya kurulmuş bir tripod buldular.

BİR DE GELİP YORUM YAPTI

17 yaşındaki gencin, tren yolundaki makaslarla oynayarak kazanın gerçekleşmesini sağladığı belirtiliyor. Ayrıca olay sonrasında yetkililerin yanına gelerek, "Belli ki yanlış yöne çevrilmiş" dediği öğrenildi.

YETİŞKİN MAHKEMESİNE!

Lancaster County yetkilileri, davanın çok daha ağır cezalar getirebilecek bir yetişkin mahkemesine devredilmesini sağlayabilecek bir dilekçe sundu. Bilerek olsun veya olmasın, trenlerin raydan çıkmaları Amerika'da çok yaygın hale geldi.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül