Federal veriler; Kaliforniya'nın atık sularındaki koronavirüs seviyelerinin 2022'den bu yana yaz aylarında görülmeyen seviyelere çıktığını belgeledi. Bu da COVID-19'un yaygın ve kötüleşen bir şekilde arttığını gösteriyor. Doktor Elizabeth Hudson, "Kesin, keskin bir artış görüyoruz" dedi.

AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR

Hudson, artışın insanların ayakta tedavi aradığı doktor muayenehanelerinde ve kliniklerde açıkça görüldüğünü söyledi. Ancak şükür ki şu anda COVID-19 nedeniyle hastaneye kaldırılmak zorunda kalan çok fazla insan yok.

RAKAMLAR HALA ARTIYOR

Hudson, "Atık su rakamları hala artıyor. Bu yüzden çok daha fazla vaka görüyoruz. Eğer Los Angeles'ta yaşıyorsanız, öksürük ve soğuk algınlığı semptomlarınız varsa, aksi kanıtlanana kadar bunun COVID olduğunu düşünmelisiniz" açıklamasında bulundu.

FAZLASINI GÖRECEĞİZ

Bu son artış büyük ölçüde FLiRT varyantları tarafından körükleniyor. Bu varyantlar, geçen kışın baskın türü JN.1'i geride bırakan, son derece bulaşıcı kardeş türlerden oluşuyor. Doktor Hudson, "Bu büyüme oranıyla, önümüzdeki birkaç hafta içinde ne yazık ki çok daha fazla vaka göreceğimizi düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Muhabir: Tamer Ayeri