Türk tiyatrosunun ve kültür sanat dünyasının önemli isimlerinden Kenan Işık, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. Işık'ın vefatı, sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı ve sevenlerinden peş peşe başsağlığı mesajları gelmeye başladı.

Resim

Bu mesajların arasında, ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın yayımladığı video da dikkat çekti. Ortaylı, uzun yıllar boyunca dostluklarını ve ortak projelerini paylaştığı Kenan Işık'a dair duygusal bir veda mesajı verdi. Videoda Ortaylı, "Kenan, Türk tiyatrosunun ve edebiyatının kıymetli bir ismiydi. Onunla aynı sıraları paylaşmak benim için büyük bir onurdu. Onu unutmayacağız, hatırası hep bizimle olacak," diyerek Işık'ın sanat dünyasındaki yerinin önemini vurguladı ve kaybının derin üzüntüsünü dile getirdi.

 

Meraklı bir sanatçıyı kaybettiklerini ifade eden Ortaylı şunları söyledi:

"Memleketin önemli bir sanatçısıydı"

''Meraklı bir sanatçıydı ve sonraki yıllarda da kendisini tiyatroya ve televizyona verdi. 10 sene evvel çok hazin ve ani bir şekilde yatağa bağlandı. Uzun ve sıkıntılı bir devreden sonra bugünlerde aramızdan ayrıldı, rahmete yürüdü. Üzüntülüyüz. Bizim kuşağımızın, memleketin önemli bir sanatçısıydı.''

Kenan Işık'a AKM'de veda töreni; "Tüm Türkiye için babalık görevini  üstlendi"

Kenan Işık'ı unutmamalıyız

''Allah rahmet eylesin, ailesine sabır ve rahmetler diliyorum. Diğer sanatçı arkadaşlarımıza ve sizlere de uzun ömürler. Her şeyden evvel onu unutmamamız gerektiğini hatırlatıyorum.'' 

Kenan Işık hakkında

21 Mart 2014 tarihinde düşme sonrasında beyin kanaması geçiren sanatçı Kenan Işık, 10 yıldır komadaydı.

Uzun yıllardır tedavi gören 76 yaşındaki Işık, dün hayatını kaybetmişti. Merhum Işık, 31 Temmuz Çarşamba günü, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ