Aslan'lar evlenecek, Boğa'ların üzerine para yağacak. Yay'lar sağlığa dikkat! Koç'ların zorlukları bile pozitife dönüşecek.

Yeni başlangıçların, yeni hedeflerin ve dönüştürücü değişimlerin sizi beklediği 2024'te bizleri neler bekliyor. 2023 büyümenin, kendini keşfetmenin ve öğrenmenin yılıydı. 2024'e adım atarken yaşamlarımıza yeni temiz bir sayfa, hedeflerimizi yeniden yapılandırma ve karşımıza çıkan maddi manevi duygusal fırsatları  kucaklama şansı sunuluyor.

Astroloji, kozmosun dilini çözme, göksel hareketleri somut tavsiyelere dönüştürme sanatıdır. 2024'e doğru bu yolculuğa çıkarken, her zorluğun gizlenmiş bir fırsat, her başarısızlık ve yaşam sınavının büyümeye doğru bir basamak olduğunu unutmayın.

2024’te burcunuzda ki gezegen geçişleri potansiyel dönüşüm anlarını fark etmenize yardımcı olacak. Sizi çevreleyen enerjilere dair sizlere rehberlik edecek.  İster inançlı ister şüpheci biri olun, gökyüzünün  bilgeliği benzersiz yolculuğunuzda size güç vermeye hazır. Şimdi size düşen gökyüzünün mesajlarını anlamak olmalı.

KOÇ

Bu yıl sizin için olumlu bir dönem olacak. Bazı zorluklar yaşayabilirsiniz. Ama zorluklar bile size hayatınızın her alanında başarı, büyüme planlarınızı doğru yönde şekillendirmeniz için yeni öğrenmeler ve olgunluklar kazandıracak. Pozitif ve güçle dolu harika enerjiler sizi bulacak. Burcunuzun yöneticisi Mars yücelirken, yıla herhangi bir işe devam etmek için cesaret ve büyük bir coşkuyla başlayacaksınız. Pek çok ruhsal faaliyetin de dönemi olacak. Mayıs ayında Jüpiter'in geçişi ile yılın ortalarına doğru pek çok dilekleriniz gerçekleşecek. Yeni fırsatlar yakalayacaksınız. Yılın son çeyreğin de hayatınızın her alanında başarı ve büyüme için planlarınızı doğru yönde şekillendirmeniz açısından yeni öğrenmeler ve olgunluk kazanacaksınız. Sağlık açısından da güçleneceksiniz.

KARİYER

İşyerinde tanınma, statüde yükselme, transferler ve Jüpiter'in desteğiyle maaş artışının yanı sıra, profesyonel olarak daha iyi performans göstermenize yardımcı olacak kişilerin desteğini alacaksınız. Yeni bir işe başlayabilirsiniz. Çünkü yönetici gezegeniniz Mars, cesaretinizi ve risk alma tavrınızı güçlendirerek çabalarınızı destekleyecek. Jüpiter size yurtdışı seyahatleri, fırsatlar ve tanınırlık getirecek. Rahu, çalışmanızı geliştirmek için size dış bağlantılar ile ilgili fırsatlar sunacak. Yurt dışına çıkma planlarınız da bu yıl gerçekleşebilir. Hatta geçmişte durmuş olan herhangi bir işi bir arkadaşınızın yardımıyla yeniden canlandırabilirsiniz. Jüpiter ve Satürn'ün etkisiyle devlet kurumları  ve üst düzey kişilerden destek alacağınızı ortaya koyan enerjiler ile dolu. Ancak Rahu ve Ketu'nun güçlü etkisi altında bir sorumluluk yükü ve beklenen sonuçlarda gecikmeler olabilir, bu da yılın son çeyreğini zorluklardan bunalmak yerine iç gözlem yapma fırsatına dönüştürebilir.

AŞK

Jüpiter'in desteğinin de gösterdiği gibi, ilişkinizde arzuların gerçekleşmesi ve mutluluk olacak. Venüs ve Jüpiter'in güçlü etkisi altında eş yada sevgiliniz ile ilişkiniz güçlenecek ve olumlu bir ilişkinin avantajlarından her bakımdan yararlanabileceksiniz. Ancak Rahu ve Ketu'nun geçişiyle aşırı beklentiden kaynaklanan zorluklar ortaya çıkacak ve duygularınızı eş yada sevgilinize ifade etmekte zorlanacaksınız. İş yerindeki sorumluluklar eş yada sevgilinizle kaliteli zaman geçirmenizi de engelleyecek. Aynı zamanda Satürn'ün etkisi altında ilişkide zorluklara yol açabilecek hükmedici bir doğa geliştirebileceğinizi de gösteriyor. Ayrıca eş yada sevgili arayışındaysanız yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde yeni bir ilişkiye adım atmaktan uzak durmanız sizi pişmanlıklardan koruyacaktır.

EVLİLİK 

Yılının ilk yarısı Jüpiter'in desteğiyle size mutlu bir evlilik hayatı hediye edecek. Eşinizin desteğini alacaksınız, çocukla kutsanabilirsiniz. Eşinizle birlikte kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak aile buluşmalarına önem verin. Ayrıca yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinin aşırı beklentiler ve Satürn'ün etkisiyle duygularınızı ifade etmedeki engeller nedeniyle biraz stresli geçebileceğine işaret ediyor.  Evlilik yaşamınızda arzu ve yakınlık eksikliğinin yanısıra iletişimde kopukluk da olabilir. Ev ve aile sorumlulukları evlilik yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Ancak olumlu tarafı, tüm bu zorlukların ilişkinize yeni şeyler öğrenme ve olgunluk getirmesidir.

PARA 

Büyüklerden, arkadaşlardan ve yatırımlarından maddi kazanç elde edilecek. Yalnızca size özel olan şeylere yatırım yapacaksınız. Örneğin, bir ev veya arsa satın alabilir, evinizi yenileyebilir, bir araba satın alabilir veya eski bir kredinizi kapatabilirsiniz. Para ve finans konuları miras, gayrimenkul veya mülkle ilgili konularda kazanç elde edeceksiniz. Maddi kazanç ve aileden göreceğiniz motivasyonla güçlenebilir.  Başvuruda bulunduğunuzda, krediniz kolayca onaylanacak. Yurt dışına taşınmak istiyorsanız bu dileğiniz Rahu'nun desteğiyle gerçekleşebilir. Dövizden kazançlar ya da bulunduğunuz yerden uzakta kazançlar da söz konusu olabilir. Ancak Rahu ve Ketu'nun etkisi altında seyahat, sağlık ve iş ile ilgili bazı planlanmamış harcamalara da hazırlıklı olmalısınız.

SAĞLIK 

İş yükünün bir sonucu olarak diyet, plansız seyahat ve uyku bozuklukları nedeniyle bazı endişeler olabilir, ancak genel olarak bu yıl sağlığınızın tadını çıkaracaksınız. Bu yılın üçüncü ve son çeyreğinde ani vücut ağrıları, ateş, hazımsızlık, stres ve kaygı yaşanabileceği için dikkatli olun. Ancak Satürn, Jüpiter ve Mars’ın desteğiyle sağlıklı bir günlük rutin ve beslenme bu sorunların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

BOĞA

Bu yıl kişisel ve profesyonel yaşamınızın yanı sıra finans alanında da yeni öğrenmeler ve başarılar deneyimlemenizi sağlayacak. Hayalleriniz gerçekleşecek ve bekleyen görevler yerine getirilecek. Kişisel, profesyonel ve finansal alanlarınızda yeni öğrenmeler ve başarılar ile özel bir yıl olarak sizi bekliyor. Hayallerinizi gerçekleştirecek ve bekleyen tüm görevleri yerine getireceksiniz. Yurt dışından fırsatlar, işte yükselme ve gelir artışı olacak.  Mayıs ayından itibaren finansal açıdan daha da iyi bir dönem sizi bekliyor, Jüpiter sizi sıkıntılardan kurtaracak ve emeklerinizin karşılığını fazlası ile alacaksınız.  Sevdiklerinize para harcayacaksınız, bu da sizi birbirinize yaklaştıracak. Çocuklarınızla da harika bir denklem kuracak onlar ile iletişim ve duygusal bağınızı çok güçlendireceksiniz.

KARİYER

Şansla desteklenen disiplinli çalışma, bu yıl işinizi ve bağlantılarınızı geliştirecek ve aynı zamanda sizi yurtdışındaki işlerde dikkate alınacak bir isim haline getirecek. Bu, iyi bir finansör aracılığıyla size iş hayatında ani fırsatlar sunulacak.  Satürn'de sizler için büyük hediyeler ve fırsatlar ile dolu. İş arıyorsanız bulabilir işinizi büyüterek yeni alanlarda başarı yeni bir iş ve birçok alanda büyük başarılara imza atabilirsiniz. 2024 gezegen geçişlerinin gösterdiği gibi, mevcut işyerinizde de çok iyi bir itibar ve iyi kazanımlar elde edeceksiniz. Ancak yılın ikinci yarısında gerileyen Satürn'ün etkisi altına girecek olan bu dönemde kimseyle tartışmamaya çalışın ve aceleyle değişiklik yapmaktan kaçının. Etrafınızda siyasetin baskısını hissedebilirsiniz, dikkat edin. Kontrolü elden bırakmayın ve kendi merkezinizde kalın. Satürn ve Mars'ın güçlü etkisi altında Ocak-Nisan döneminde kariyerinizde gelişiminize iyi gelecek büyük değişiklikler olabilir. Ancak Nisan ayı civarında, geri giden Merkür'ün tetiklediği ilgi eksikliği veya yanlış iletişim nedeniyle görevlerinizi yerine getirmekte zorlanabilirsiniz. Rahu ve Ketu'nun enerjisi ile sizi yeni bir boyuta götürecek ve yolunuza çıkan tüm fırsatları yakalamanıza yardımcı olacak bir dönüşüm yaşamınızı sağlayacak.  Yılın ikinci yarısındaki bazı zorlu gezegen hareketleri, olumsuz düşünceler ve işyerindeki zorluklar nedeniyle strese neden olabilir. Ancak gerçek dostların desteği ve rehberliği, bunların üstesinden gelmek için uygun stratejiler geliştirmenize yardımcı olacaktır. Rahu ve Ketu'nun güçlü etkisi altındaki araştırmalar, daha iyi çalışma ve performans göstermenize yardımcı olacaktır.

AŞK 

Aşkı arıyorsanız yılın ikinci ayından itibaren güzel haberlere hazır olun.  Aslında Jüpiter'in etkisi, şu anda bulunduğunuz yerden çok uzak yerlerden gelen teklifleri kolaylaştırabilir. Örneğin yurt dışında biriyle tanışabilirsiniz ya da ilişkiniz nedeniyle işinizi veya yaşadığınız yeri değiştirebilirsiniz. Bu dönem Jüpiter ve Venüs tarafından destekleneceği için ilişkinizi evlilik gibi uzun vadeli bir bağlılığa da dönüştürebilirsiniz.  Yılın son çeyreğinde Rahu ve Ketu'nun etkisiyle ilişkinizde agresif ve ani zorluklar yaşanabilir. Karar alırken eş yada sevgilinize eş ya da sevgilinize karşı sabırlı olmanız ve üçüncü bir tarafın müdahalesinden mümkün olduğunca kaçınmanız gerekecektir. Aşkta yeterince yaralandınız kıskanç insanların mutluluğunuzu bozmasına izin vermeyin. Bu dönem aynı zamanda çiftler arasında yakınlık eksikliği ve negatif tepkilere de neden olabilir. Bu durum ilişkinizde zorluklara yol açacaktır. Mars'ın zayıf durumunun da gösterdiği gibi, bu aşamada Eş yada sevgili inizle seyahat etmek de stresli olacaktır. Bu döngüde ekstra sabır ve özveri önem taşımakta.

EVLİLİK

Bu yıl sizin için son derece hayırlı bir yıl, çünkü ilişkinizi evliliğe dönüştürebileceksiniz veya bekarsanız mümkün olan en iyi eş adayı karşınıza çıkacak ve kalbinize taht kuracak.  Venüs ve Ketu'nun etkisi altında, Ağustos ve Eylül aylarında evlilik ilişkinizde ani zorluklara neden olabilecek düşüncelerde ani anlaşmazlıklar ve aşırı beklentilerle birlikte fikir çatışmaları yaşanabilir. Yılın son çeyreği, Mars ve Jüpiter'in teşvik ettiği yakınlık eksikliği ve agresif alışverişler nedeniyle biraz zor olabilir. Bu dönemde dikkatli olun ve akıllıca davranın ki her şey yolunda olsun.

PARA 

Mali durumunuz iyileşecek. Rahu sizi harcamalardan koruyacak, yurtdışı gezileri ve birden fazla gelir kaynağı sağlayacak. Hatta finansal olarak büyüyecek ve haziran ayından sonra ev veya araç bile satın alabilirsiniz. Ayrıca arsaya veya altın piyasasına yatırım yapmak size kâr getirecektir. Bu yıl davalar aracılığı ile de kazanımlar elde edeceksiniz. Yılının birinci ve ikinci çeyreğinde yatırımlardan ve finansal planlamalardan beklediğiniz sonuçları alacaksınız. Ancak son çeyrek, sağlık ve seyahatle ilgili harcamalarınızın daha fazla olabileceği Satürn etkisi altında daha dikkatli bir yaklaşım sergilemenizi gerektirecek. Mayıs ayından itibaren Jüpiter geçiş yaptığında, mücadelelerinizden karşılığını almanızı  sağlayacak ve üzerinize para yağdıracak. Bu yıl sevdiklerinize para harcayacaksınız, bu da ilişkilerinizi geliştirecek.

SAĞLIK

Sağlığınız için iyi bir yıl. Kendinizi yenilenmiş hissedecek ve sağlığınıza daha fazla dikkat edeceksiniz. Ancak midenizin alt kısmıyla ilgili rahatsız edici bir endişeniz varsa onu ihmal etmeyin. Ayrıca yılın ikinci yarısında ilişkileriniz zorluklardan geçerken bir miktar stres veya endişe yaşanabilir. Duygularınızı ifade edememek, sağlık sorunlarına dönüşebilir hayal kırıklılarının sizi hasta etmesine izin vermemek için her koşulda duygularınızı ifade edin. Hafif egzersiz, sağlığınızda önemli rol oynayan Mars ve Satürn enerjisini kanalize etmenize yardımcı olacaktır.

İKİZLER

Bu yıl yeni bir şey yapmanıza veya uzun yıllardır aklınızda olanı ele almanıza ilham verecek güçlü enerjiler ile dolu. İlişkileriniz için harika bir yıl, şans ve disiplinli çalışma meslek hayatınızda size yeni bir profesyonel kimlik kazandıracak. Yeni bir şey yapmanıza veya uzun yıllardır yapmayı planladığınız bir şeyi başarmanıza ilham verecek şans getirecek. Özellikle mayıs ayından sonraki dönemde yurtdışına turlar gerçekleştirebilirsiniz. Eş yada sevgiliniz ve aile bireylerinizle ilişkileriniz açısından iyi bir yıl olacak. Bekarsanız birisiyle tanışabilirsiniz ya da eski bir eş yada sevgili hayatınıza yeniden girebilir. Yılın ilk yarısı, yardımsever Jüpiter'in etkisi altında kariyeriniz, kişisel ilişkileriniz ve mali durumunuz açısından olumlu ve ilerici sonuçlar sağlayacak. Yılın ikinci yarısı nispeten ılımlı geçecek ve Rahu ve Ketu'nun etkisi altındaki ilişkilerde zorluklar itibar kaybı ve çatışmalar yaşanabilir.

KARİYER

Rahu'nun desteğiyle yeni bir şey sunabileceğiniz için sektörde adınızı duyuracak veya size iş dünyasında yeni bir kimlik kazandıracak enerjiler hakim. Ayrıca, geçen yıldan bu yana çıkmaza giren bir sorunu çözmeniz önem taşımakta. Kırgınlık ve kızgınlıkla yaptıklarınızın karşılığı beklenmedik bir şekilde karşınıza çıkabilir. Muazzam miktarda para da kazanacaksınız. Ancak bunu başarmak için aceleci kararlardan ve bir gecede imparatorluk kurma hayallerinden uzak durduğunuzda yapabileceksiniz. Çalışıyorsanız, geçen yıla göre daha fazla çalışmanız gerekebilir ancak bu size yeni fırsatlar ve hatta yabancı ülkelerden veya şirketlerden teklifler getirecektir. Yılın ikinci yarısında, geri giden Satürn işyerinde bazı zorlu durumlar yaratabileceğinden, dürüst bir şekilde işinize odaklanmanız gerekecek. Bu dönemde hatalardan kaçınmak için bütünsel bir bakış açısıyla, dikkatli planlama ve çalışma teknikleri ile ilerlemelisiniz. 

AŞK

Harika bir aşk hayatı sizi bekliyor. Bekarsanız, yılın ikinci çeyreğinde şans sizden yana güçlü olan biriyle tanışacaksınız. Eski bir eş yada sevgili  hayatınıza geri gelebilir. Bu döngüde eş yada sevgilinizle bir seyahat sırasında tanışabilir ve zamanla bağınızı derin dostluğa dönüştürebilir, sonunda Satürn'ün etkisi altında bunu bir ilişkiye dönüştürebilirsiniz. Burcunuzda yardımsever Jüpiter'in olmasıyla yılın ilk yarısı aşk hayatınız için özellikle iyi geçecek. Ancak Mayıs ayından itibaren Jüpiter'in geçişi ego sorunları kıskançlık ilişkide kırgınlığı tetikleyebilir. Rahu ve Ketu ise mutluluğunuzu engelleyebilecek dalgalanmalara neden olabilir. Olumlu tarafı, yıl boyunca faydalı bir Satürn, aşk hayatınızda ortaya çıkacak tüm bu sorunları çözmeniz için destekliyor sizleri.

EVLİLİK 

Eşinizle güçlü bir bağ paylaşacak, sorumlulukları paylaşacak ve birlikte seyahat edeceksiniz, bu da aranızdaki bağı daha da güçlendirecek. Evlilik kararı için yılın ilk çeyreği evlenmek için de çok hayırlı bir zamandır. Yılın ikinci yarısında Jüpiter’in geçişinin de gösterdiği gibi ilişkinizde bazı çatışmalar ve yanlış anlamalar yaşanabilir ve bu aynı zamanda evlilik beklentilerinin de gerçekleşmeyeceği bir dönem olacaktır. Bu aşamada biraz stres de olabilir ama bu eşinizle olan fiziksel yakınlığınızı azaltmayacaktır. Daha iyi bir evlilik ilişkisi için evlilik hayatınıza önem verin ve evliliğinize öncelik verin.

PARA 

Mali durumunuz iyileşecek ve yeni gelir kaynaklarından yararlanacaksınız. Jüpiter her şeyi dengede tutacağı için bu yıl harcamalarınız konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Ara buluculuk komisyon, piyango veya faizlerden ek gelir elde edilebilir. Yeni bir ev veya araç satın alma hayaliniz bu yıl gerçekleşecek. İhtiyaç halinde kolaylıkla kredi alabileceksiniz. Gerekirse ebeveynlerinizden de maddi destek alacaksınız. Profesyonel çabalar, gelirinizi ve tasarruflarınızı artırmanıza yardımcı olacak mali durumunuzu artıracaktır. Satürn özellikle yılın ilk yarısında iyi kazançlar elde etmenizi ve paranın sorunsuz akışını sağlayacak. Ancak Jüpiter'in geçişi nedeniyle yılın ikinci yarısı daha fazla harcama getirebilir. Bu dönemde yatırımlardan kaçının. 2024 yılının ikinci yarısı Rahu ve Ketu etkisi altında para ve finans açısından ılımlı geçecek, dolayısıyla ilk yarıda önemli kararlar almak en doğrusu olacak.

SAĞLIK 

Yıl boyunca sağlığınızı koruyacaksınız. Ancak yılın ortasında bazı küçük sıkıntılar yaşanabilir. Kendinizi moralsiz ve yorgun hissedeceksiniz, strese bağlı tedaviler söz konusu olabilir.  Ketu ayrıca ilişkilerdeki sorunların tetiklediği iştahsızlık ve huzursuzluk nedeniyle sindirim sorunları da gösterebilir.

YENGEÇ

Son 2 yıldaki hikayeler ve benzerleriyle başlayacak, bunlar, yılın ilk yarısının getireceği zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacak. Nisan sonrası, mesleki ve kişisel yaşamınızda kademeli ilerleme sürecini başlatacağınız için harika bir dönem olacak.

KARİYER

Engellerle mücadele etme yeteneğinin yanı sıra iş dünyasında inanılmaz bir başarı ile kutsanacaksınız. Yeni projeler ve yeni anlaşmalar yabancı şirketlerde de tanınmanızı sağlayabilir. Eğer çalışıyorsanız, Jüpiter yeni iş fırsatları elde etmenize ve ayrıca Mayıs ayından sonra terfi almanıza yardımcı olacak. Eğer kamu sektöründe çalışıyorsanız bu özellikle iyi bir yıl. Ayrıca siyasetteyseniz yeni bir pozisyon bekleyebilirsiniz. Satürn yılın ikinci yarısında iş hayatınızda bazı aksaklıklara sebep olabilir. Örneğin iş temponuzda bir değişiklik olabilir ya da sağlık sorunları işinizi etkileyebilir. Ancak Yengeç burcunda diğer gezegenler sizin için en uygun olana sahip olmanızı sağlayacaktır. Zekanız ve disiplinli çalışmanızla bu zorlukların üstesinden gelme yeteneğiniz sorunlarınızı aşılabilir kılacak.

AŞK

Aşk hayatınız açısından oldukça ılımlı bir başlangıç ​​yapacak ancak Mayıs ayından sonra aşk hayatınız canlanacak. Bekarsanız yeni bir bağlantı veya ilişki konusunda büyük bir heyecan yaşanacaktır. Bu yıl sabır ve hoşgörü, başkalarını kendinize çekecek güçlü yönlerinizi ortaya çıkartacak ve aynı zamanda duygusal ilerlemenizi engelleyebileceğini bildiğiniz durumlarda geri adım atmayı öğreneceğiniz için iç huzurunuzu korumanıza da yardımcı olacaktır. Ancak, Mars'ın 2024'te dürtüselliğinizi yoğunlaştırabileceğini ve isteklerinizi yerine getirmek için eş ya da sevgilinize hükmetmeye kalkabilirsiniz, dolayısıyla ilişkinizin kalitesini etkileyebileceğini unutmayın. Bu yüzden dikkatli olun.

EVLİLİK

Yılın ikinci yarısında evlilik hayatınız güzel olacak. Eşinizle samimi ilişkilerden keyif alacak ve gerekli hassasiyeti ortaya koyacaksınız, bu da geri giden Satürn nedeniyle ara sıra yaşanan aksaklıklara rağmen eşinizle bağınızın güçlü kalmasını sağlayacak. Yılın ilk yarısında Satürn'ün etkisi altında bazı rahatsızlıklar yaşanacak, bu durum sizi hata yapmaya tetikleyecek ve dolayısıyla evlilik yaşamınızın kalitesini etkileyecektir. Rahu ve Ketu, rahatsızlıkları yoğunlaştırarak endişeleri artırabilir. Ancak yılın ikinci yarısına gelindiğinde evlilik ilişkiniz gelişecek ve evlilik yaşamınızın kalitesi de artacaktır. Bekarsanız ve evlenmek istiyorsanız yılın ilk yarısı özellikle Nisan-Haziran aylarında engeller oluşacaktır. Çünkü bu dönemde Venüs ve Jüpiter de uygun bir konumda olmayacaktır. Evlilikle ilgili herhangi bir olumlu olay veya gelişme Haziran ayından sonra Jüpiter'in geçişiyle gerçekleşecektir.

PARA

Bu yıl para akışında kısıtlandığınız hissiyle başlayabilir ancak sağduyunuz ve sabrınızla geçecek bir aşamadır. Yılın ilk yarısında yatırım yapmak istiyorsanız birikimlerinizin olumsuz etkilenmemesi için yalnızca uzman tavsiyesi ile hareket edin. Satürn, finans ile ilgili olumlu rol oynuyor ve sizi israf harcamalarından uzak tutacak. Ancak aynı zamanda kazançlarda gecikmelere de neden olabilir. Jüpiter ise size hem kazanç hem de gider getirecek. Diğer yandan bu yıl ev ya da araba satın alabileceksiniz. Yılın ikinci yarısı sizin için özellikle iyi olacak. Gelirinizde daha fazla kazanç, mali durumunuzu geliştirmek için daha fazla fırsat ve girişimlerinizden ve seyahatlerinizden daha fazla kazanç elde edeceksiniz. Güneş özellikle Nisan ortası civarında bu ivmenin yerleşmesine yardımcı olacak.

SAĞLIK

Fazla çalışmak bu yıl kendinizi huzursuz hissetmenize neden olabilir. Ayrıca zihinsel huzurunuzu etkileyebilecek Satürn'ün etkisi altında uyuşukluk, saldırganlık ve sıkıntı hissedebilirsiniz. Ancak Mayıs ayından sonra Jüpiter, iyimser bir yaklaşım, iyi beslenme ve egzersiz rejimini sürdürerek sağlığınıza dikkat etmeniz için size doğru içgörü ve bilgelikle rehberlik etmeniz önem taşımakta.

ASLAN

Şanslı bir yıl olacak. Uzun süredir bekleyen hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak, gökyüzü enerjileri size kariyer, finans ve ilişkilerde ilerleme fırsatları getirecek. Jüpiter ve Satürn'ün desteğiyle yıl boyunca fırsatlar, disiplinli çalışma yeteneği ve önemli başarılara imza atabileceksiniz. Venüs ve Jüpiter ise aşk ve evlilik ilişkilerinizi güçlendirecek. Hatta bu yıl sevdiğiniz kişiyle evlenebilirsiniz.  Yıl Satürn'ün Kova burcundaki geçişiyle strese neden olabilir, ancak 2024 yılı boyunca Aslan burcundaki gezegen etkilerinin de gösterdiği üzere 2022, 2023 te olduğu gibi cesaretinizi kaybetmeyeceksiniz. Ancak ani aksiliklere hazırlıklı olun. Ayrıca yılın son çeyreğinde eş yada sevgiliniz ile aranızda  mesafe oluşabilir. İlişkide nasıl etkileşimde bulunduğunuza dikkat edin. Sert dilden ve ego tartışmalarından kaçının.

KARİYER 

Jüpiter ve Satürn'ün güçlü konumu nedeniyle bu yıl, profesyonel yaşamınızda istikrar ve gelişme ile başlayacak. Gökyüzü, kariyerinizden ve geçmiş yatırımlarınızdan iyi kazanç elde etmeniz için size birçok fırsat getirecek. Öncelikle güçlü kararlılığınız nedeniyle iyi bir şans ve refahla kutsanacaksınız. İş ve kariyer beklentileri karşısında yeni bir yol veya yön bulabileceğinizi ve engel olmadan büyümenize olanak sağlayacağını gösteriyor. Mali durumunuz bu yıl istikrara kavuşacak. Devlet işlerine yönelik rekabetçi sınavlarda ve taramalarda başarılı olacaksınız. Yeni bir işe girmek istiyorsanız da başarılı olacaksınız. Size yeni projeler ve iş anlaşmaları getirecek yeni bağlantılar kuracaksınız. Bu yıl başarı için çok çalışmanız gerekecek, ancak bu ilerlemeyi ve arzu edilen fırsatları getirecek. Kariyer hayatınızda, işinizi değiştirmek için iyi bir yıl. Ayrıca patronunuzla ve üstlerinizle iyi ilişkiler sürdüreceksiniz. Ancak yılın ikinci yarısında, geri giden Jüpiter ve Satürn'ün yanı sıra Rahu ve Ketu'nun etkisi altında meslektaşlarınızla bazı çatışmalar, gecikmeler, dikkat dağılmaları ve engeller düşmanlıklar yaşanabilir. Yeni fırsatları karşılamak engelleri aşmak için odaklanın ve dikkatli olun.

AŞK

Yılın ilk yarısı eş yada sevgilinizle romantizm, iyi ilişkiler ve anlayışla dolu olacak. Hatta bu dönemde sevdiğiniz kişiyle evlenebilirsiniz. Bu yıl seyahat etmek size eş yada sevgilinizle birlikte birçok romantik, tutkulu ve samimi anlar da yaşatacak. Bekarsanız iyi anlaşacağınız, hatta gelecekte eş yada sevgiliniz bile olabilecek biriyle tanışacaksınız. Bütün bunlar bu yıl aşk burcunuzda güçlü bir Jüpiter tarafından tezahür edecek. Ancak yılın son çeyreğinde, geri giden Jüpiter'in etkisiyle aşk hayatınızda bazı karışıklıklar ve hatta eş yada sevgilinizle iletişim sorunları yaşanabilir. Hareketlerinize dikkat edin bencilce yaklaşımlardan aynı hataları tekrarlardan uzaklaşın.  İlişkinizin iyiliği için çaba harcamanız ve uyum sağlamanız gerekecek. Bu dönemde yeni ilişkiler kurma konusunda da engeller yaşanacaktır. Hatta yılın ikinci yarısından itibaren ilişkide stres yaşamamak için sözlerinize dikkat etmeniz akıllıca olacak. Eş yada sevgilinizin kararlarına hassasiyetlerine önem verin ve kendi kararınızı empoze etmek yerine onu anlayarak saygı duyarak ilerleyin. Rahu ve Ketu'nun etkileyeceği aşk ilişkinizdeki huzursuzluğun üstesinden gelebilmek için bu adımları atın.

EVLİLİK

Evlilik bağınızı güçlendirecek fırsatlarla başlayacak. Aslında yılın ilk yarısı boyunca hayatınızda hayırlı olaylar gerçekleşecek. Satürn'ün etkisiyle eşinize karşı sabırlı olacak ve evlilik ilişkinize iyi gelecek her yaklaşımı isteyerek yapacaksınız. İlişkide sorumluluk gösterecek ve çabalarınızın eşinizi mutlu etmesini sağlayacaksınız. Yılın ikinci yarısına doğru evlilik hayatınızda huzuru bozacak bazı engeller ve çatışmalar yaşanacak. Bu aşamada eş yada sevgilinize saygı duyduğunuzu göstermek ve aşağılayıcı bir dil kullanmaktan kaçınmak için elinizden geleni yapın. Bu aynı zamanda bekarsanız evlilik şansınızın Satürn, Mars ve Rahu'nun geçişi nedeniyle engelleneceği dönemdir.

PARA

Bu yıl ekonomik durumunuzda inanılmaz bir iyileşme var. Parasızlıktan dolayı yarım bırakılan işler 2024 yılında tamamlanacak. Kendi evinize sahip olma hayaliniz bu yıl gerçekleşecek ve bu da arsa yatırımı anlamına gelebilir. Ayrıca yeni bir araç satın alacaksınız. Yılın ilk aylarında yurt dışı da dahil olmak üzere size kazanımlar getirecek uzun seyahatlere çıkacaksınız. Jüpiter'in yerleşimi size  kazanımlardan da tasarruf edilmesini sağlayacak. Jüpiter ayrıca kutsal tarihi bir yerde zaman ve para harcamanıza da neden olabilir.  Ketu bu yıl çok fazla harcama yapmanızı sağlayacak. Yatırımlar ve mülklerle ilgili önemli mali kararlar, beklendiği gibi ilerlemenize yardımcı olacağı için Mayıs ayından önce alınmalı ve uygulanmalıdır. Yılın ikinci yarısı daha az faydalı sonuçlar verecektir. Ayrıca işteki ani değişiklikler kazancınızı olumsuz etkileyebilir. Beklenmedik kişisel harcamalar finansal istikrarınızı etkileyebilir. Haziran-Kasım döneminde büyük yatırımlardan kaçınmak en iyisidir çünkü geri giden Satürn'ün etkisi nedeniyle beklenen getiriyi elde edemezsiniz.

SAĞLIK 

Yılın ilk yarısında sağlığınıza ve canlılığınıza sahip olacaksınız. Bu çoğunlukla beslenme alışkanlıklarınızı dönüştürme iyi bir egzersiz rejimine bağlı kalma bilgeliğinizin bir sonucu olacaktır. Ancak yılın ikinci yarısında Satürn ve Jüpiter'in etkisi altında, kariyerinizde ve ilişkilerinizde çatışmalar ve zorluklar nedeniyle stres yaşanacağından, karışık sonuçlar göreceksiniz. Sağlık endişesi doğası gereği genel olsa da, eşiniz için tıbbi masraflara bile katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

BAŞAK

Bu yıl sizin için çok özel olacak güzel haberler vaat ediyor. Bu yıl hayatın her alanında büyük ilerleme kaydedeceksiniz. Zorluklar olacak, ancak bunlar kişisel ve profesyonel yaşamınız için sizi doğru yöne yönlendirecek harika öğrenmeler getirecek. Bu yıl yıllardır durdurulan herhangi bir işi veya projeyi nihayet tamamlama becerisini kazandıracak. Bu gelişme aniden gerçekleşecek. Bu harika bir yıl, eğer evliyseniz, başkaları tarafından güçlü bir çift olarak algılanacaksınız. Bekarsanız ve aşık olduysanız olumlu bir yanıt bekleyebilirsiniz, duygularınızı paylaşmayı geciktirmeyin. Kariyerinizde bazı değişiklikler yapmanıza yardımcı olabilecek ve sizin için iyi olacak bir tutku artışı yaşayacaksınız. Özellikle yılın ikinci yarısında bazı zorluklar olacak, ancak bunlar size kişisel ve profesyonel yaşamınız için sizi doğru yöne yönlendirecek harika öğrenmeler getirecek. Üstelik Satürn bu yıl sizi koruyacak, anlaşmazlıklardan uzak tutacak, hatta varsa davalarda sizi savunacak.

KARİYER

İşinizin gelişmesini sağlayacak yeni fırsatlar çıkacak. İş yerinde iyi bir itibar getirecek ve aynı zamanda size büyük bir proje kazandırabilecek yeni bağlantılar kuracaksınız. Çalışıyorsanız, Jüpiter'in desteği nedeniyle terfi veya maaş artışı bekleyebilirsiniz. Birçok önemli projeyi yöneteceksiniz. Bu yıl kendinizi işinize karşı daha sorumlu ve kararlı bulacaksınız, bu da kariyerinizde büyük rol oynayacak. Bir iş değişikliği arıyorsanız veya istediğiniz bir işi arıyorsanız şanslısınız. Ancak geri giden Satürn, Haziran ayından sonra bazı zorlukları beraberinde getirebilir. Rahu ve Ketu'nun etkisi size bu yıl yabancı işbirlikleriyle başarılı bir şekilde iş başarı olarak yansıyacak. Ayrıca Jüpiter'in konumu, yenilikçi ürünlerin tanıtımı yoluyla işinizi artırabilir. İş hayatında veya işyerinde büyük bir büyüme olacak, ancak bu aynı zamanda büyük sorumluluklara da dönüşecek ve bu da bir miktar zihinsel stres yaratabilecek. Bu nedenle her koşulda sakin kalmaya çalışın.

AŞK

Bu yıl ilişkinizi rahatsız eden geçmişteki birçok kin ve yanlış anlaşılmayı ortadan kalkacak. Bu hamle 2024 Başak burcunda Venüs ve Ketu'nun desteğiyle gerçekleşecek. Bu aynı zamanda eş yada sevgilinize daha bağlı hissedeceğiniz bir yıl olacak. Rahu ve Ketu'nun etkisi altında bu yıl aşk sizler için daha anlamlı olacak. Bekarsanız ve aşık olduysanız, olumlu bir yanıt bekleyebilirsiniz, duygularınızı paylaşmayı geciktirmeyin. Satürn aşk hayatınızı bozabilecek şekillerde hareket etmenizi tetikleyebileceğinden ilişkinize güven geliştirin. Bununla birlikte, diğer gezegenlerin desteği, olumsuz etkilerin azaltılmasına ve mizacınızın yönetilmesine yardımcı olacaktır. Venüs, hatalarınızı düzeltmenize ve ilişkinizdeki herhangi bir sorunu çözmek için içgüdüleriniz üzerinde çalışmanıza yardımcı olacaktır.

EVLİLİK

Siz ve eşiniz, başkaları tarafından güçlü bir çift olarak algılanacaksınız. Venüs ve Jüpiter, küçük anları bile birlikte değerlendirmenizde, güzel anılara dönüştürmenizde büyük rol oynayacak. Ancak akrabalarınızla yaşanan bazı sıkıntılar, ortam ekstra ücretlendirilebileceğinden evlilik hayatınızı etkileyebilir. Ayrıca Satürn'ün etkisi altında eşinizle aynı fikirde olamayacağınız bir aşama da olabilir. Şansınızı çevireceği kesin olan bu zamanlarda iletişimi sürdürmeyi unutmayın.

PARA

Bu yıl daha fazla gelir elde etmenizi kolaylaştıracak, ev ve araç da satın alabileceksiniz. Yıl aynı zamanda, ister bir yatırımdan geri dönsün, ister atalardan kalma bir mülkten olsun, sıkışmış olan herhangi bir parayı da serbest bırakacak size gelmesini sağlayacak güçlü enerjiler ile dolu. Ancak yılın son çeyreğinde arsa yatırımı yapmaktan kaçının çünkü kayıplar yaşanabilir. Ayrıca bu yıl kredi işlemlerine dikkat edin. Bu yıl yatırımlarınızdan kar elde etmenizi sağlayacak finansal beceriler kazandığınızı da gösterecek. Merkür'ün 2024 Başak para burcundaki konumu, sizi finansal güvence yoluna sokabilecek çeşitli olasılıklar yaratacaktır. Tasarrufları mümkün kılan büyük parasal getiriler olacak.

SAĞLIK

Sinirlilik ve öfkeniz nedeniyle bazı endişeler yaşanabilir. Ayrıca herhangi bir cilt veya sinir sorunu varsa ihmal etmeyin. Rahu ve Ketu eşinizin sağlığını etkileyebilir ve bu da sizde stres yaratabilir.

TERAZİ

Bu yıl aşk ve romantizmle dolu olacak. İşyerinde ve evde olumlu koşullar sizleri karşılıyor. Ayrıca yıl, yeni bir kimlik ortaya çıkaracak yeni fırsatları da beraberinde getirecek. Etrafınızdaki her şeye coşkuyla yaklaşacağınız bir enerji ile başlayacak ve hem iş hayatınız hem de özel hayatınız olumlu sonuçlarla, olumlu koşullarla ilerleyecek. Jüpiter ve Mars'ın etkisi altında eş yada sevgilinizin eşinizin, ailenizin ve meslektaşlarınızın desteğini alacaksınız. Ketu'nun burcunuzu etkilemesi nedeniyle bu yıl işiniz aracılığı ile birçok seyahate çıkacaksınız.

KARİYER

2024 yılında yeni fırsatlar size yeni bir kimlik kazandıracak. Ayrıca birçok yeni şey öğreneceğiniz projeler de alacaksınız. Güçlü bir Jüpiter ile kutsanacağınız için istediğiniz hedeflere ulaşacaksınız. Yılın ilk yarısında önünüze çıkan fırsatları yakalayacak ve beklenen büyümeyi, geliri ve statü yükselişini deneyimleyeceksiniz. Mars'ın güçlü etkisi altında statünüzün ve profilinizin yükseleceğini ve profesyonel yaşamınıza güçlü bir temel oluşturmanıza yardımcı olacağını gösteriyor. İşyerinde rekabetçi ortaklar veya meslektaşların eski iş arkadaşlarınızın yarattığı engeller olabilir, planlanmamış sorumluluklar yoğun bir programa neden olabilir. İş yerindeki değişiklikler, iş yükünün yönetilmesi açısından daha büyük sorumluluklar almanızı sağlayabilir korkmayın. Rahu'nun desteğiyle tüm bunların üstesinden gelebileceksiniz. Bu yılı yurt dışında çalıştığınız iş ile ilgili kariyeriniz için beklediğiniz sonuçları getirecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Jüpiter'in konumunun da gösterdiği gibi, hem kişisel hem de profesyonel yaşamda doğru kararı vermeniz için doğru rehberliği ve mentorluğu alacaksınız. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde iş, terfi ve sağlanan büyüme ile ilgili uzun mesafeli yolculuklar yaşanacak. Geri giden Satürn'ün etkisi altında, Temmuz-Kasım aylarında planlarınızı hayata geçirirken gecikmelere ve engellere hazırlıklı olun. Bu dönemde olumsuz geri bildirimler de alabilirsiniz ancak Jüpiter ve Mars'ın etkisi, büyüklerden ve yaşlılardan gelecek önerilerin bu durumlarla başa çıkmanıza yardımcı olacağını gösteriyor.

AŞK

Yıl sizin için güven verici aşk ve romantizm mesajını taşıyor. Eş yada sevgilinizle aranız gelişecek ve karşılıklı bağlılık güçlenecek. Bekarsanız farklı bir yerden veya topluluktan olabilecek özel biriyle tanışabilirsiniz. 2024 aşk tahminleri, yılın ilk yarısında Jüpiter'in desteğini alacağınızı, bu sayede ilişkinizi evlilik gibi uzun vadeli bir bağlılığa dönüştürebileceğinizi gösteriyor. Ancak Satürn ve Jüpiter'in etkisi altında işlerin yapılmasında gecikmeler, ilerlemenin yavaşlaması gibi bazı zorluklar olabilir. Özellikle yılın ikinci yarısı, Mars'ın konumunun da gösterdiği gibi, aşırı beklenti ve boş alan eksikliği ile ilgili zorluklar yaşamanıza neden olabilir. Venüs ve Mars, 2024'ün son çeyreğinde eş ya da sevgilinize duygularınızı ifade etmenizi de zorlaştırabilir. İşte o zaman, duygusal yüke takılıp kalmak yerine dürüst konuşmayı sürdürmeniz gerekir. Bu yıl size eski bir eş yada sevgili le bağlantı kurma şansını da getirecek.

 EVLİLİK

Evlilik hayatınızda olumlu koşullar söz konusu olacak. Eşinizle güzel vakit geçirecek ve bağınızı güçlendireceksiniz. Bekarsanız Ocak-Mayıs aylarında Jüpiter ve Venüs'ün desteğiyle ruhunuzu aşkla sevecek kalıcı bir beraberlik veya iyi bir evlilik teklifi alabilirsiniz. Ancak 2024 yılının son iki çeyreği, eş yada sevgilinizle kaliteli zaman geçirmenizi engelleyecek aşırı beklentiler, iş yükü veya yoğun program nedeniyle ilerleme açısından yavaş ve evlilik ilişkisi açısından zorlu geçebilir.

PARA

Yılın başında arazi veya evle ilgili ani bir sorun ortaya çıkabilir. Yalnızca doğru tavsiyelerle ilerlemelisiniz. Bu yıl para ve finans tahminleri, planlanmamış harcamalar ve seyahatler olabileceğinden finansal planlamanın gerekli olduğunu da öne sürüyor. Ancak bu yıl gayrimenkul ve gayrimenkul alanında uzun vadeli yatırımlar açısından iyi bir yıl olacak. Ketu'nun konumunun da gösterdiği gibi gayrimenkule ani kararlar ile yatırımın olumlu olmayacağını unutmamalısınız.  İhtiyaçlarınızı ve isteklerinizi satın alarak bu yıl kendinizi iyice şımartacak ve hatta evinizdeki bazı etkinlikler dekorasyon ev eşyası yenilme için harcama yapmanız gerekebilir. Size kazanç getirecek bir miras muhtemeldir. Ancak temmuz-ekim aylarında işlerde gecikmeler yaşanabilir ve bu durum yanlış finansal kararlara neden olabilir. Geri ödeme zor olabileceğinden kredilerden veya borçlardan kaçının.

 SAĞLIK

Rahu ve Ketu, sağlık sorunları veya planlanmamış harcamalar gibi bazı zorluklara ve engellere neden olabilir ve bunları doğru plan ve stratejiyle aşabilirsiniz. Uyurken konfor eksikliği yaşanabilir ve bu durum sağlık sorunlarına neden olabilir. Mars ve Satürn sağlığınızı bile etkileyebilir ve bu da kan basıncınıza yansır. Hafif egzersiz, sağlığınızı doğru yola yönlendirebilecek Mars ve Satürn'ün enerjisini kanalize etmenize yardımcı olacaktır.

AKREP

Bu yıl genel olumlu sonuçlardan büyük ölçüde faydalanacak gibi görünüyor. Bazı zorluklar da olabilir, ancak bunlar yalnızca daha fazla çalışmanıza ve her şeyden en iyi sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Bu yıl olumlu sonuçlar çok daha fazla. Hayatınızdaki diğer olumlu durumların yanı sıra iş yerinde tanınma, maaş artışı ve ilişkilerde mutluluk bulacaksınız. Aniden ortaya çıkacak yeni gelir kaynakları olacak evde aile büyüklerinin ve diğer aile üyelerinin, işyerinde ise güçlü kişilerin desteğini alacaksınız. Yurt içi yurt dışı çok sayıda seyahate çıkacak ve sevgiliniz ya da eşinizle harika bir romantik bağın tadını çıkaracaksınız. Yılın ilk aşaması size birçok yeni fırsat getirecek. Ancak yılın son çeyreği bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Bu da size pek çok şey öğretecek ve büyümenize ve olgunlaşmanıza yardımcı olacak. Ancak öfke tetiklendiğinde herhangi bir adım atmaktan veya karar vermekten kaçının. Yılın ikinci yarısında iş yükü, gecikmeler ve engeller olacak, ancak bu sizi daha çok çalışmaya itecek ve böylece kariyeriniz için güçlü bir temel oluşturacaktır.

KARİYER 

Bu yıl birden fazla gelir kaynağınız olacak. İş dünyasında yıldızınızın parlayacağı bir dönem ve bu yıl herhangi bir yeni işe yatırım yapmak için iyi olacak. Yurt dışından size yeni bir kimlik kazandırabilecek yeni bir projenin çıkma şansı bile var ve bu daha sonraki projeleri kolaylaştıracak. Jüpiter'in etkisiyle yeni iş fırsatları, hatta mevcut iş yerinizde terfi alabilirsiniz. Aslında transfer şansı da yüksek. İş yükü olacak, ancak beklenen büyüme ve maaş artışı istediğiniz gibi olacaktır. Satürn bazı gecikmelere neden olabilir ve özellikle yılın ikinci yarısında stres ve engeller de yaşanabilir, bu da sizi daha çok çalışmaya itecek ve böylece kariyeriniz için güçlü bir temel oluşturacaktır.

AŞK 

Bu yıl aşık olabilirsiniz ve karşınızdaki kişi başka bir geçmişe sahip olabilir ya da nişanlıysanız, partnerinizle karşılıklı bağlılığı paylaşacak ve birçok romantik zaman geçireceksiniz. Ancak Rahu'nun etkisi altında bazı kafa karışıklıkları da olabilir. Bekarsanız aşkı bulma şansınız oldukça yüksek. Ani bir ilişki teklifi karşınıza çıkabilir. Rahu ve Ketu'nun tetiklediği yanlış iletişim veya yanılsama nedeniyle yanlış karar alma ihtimaliniz de vardır ve strese neden olabilir. Mayıs-Ekim aylarında uzun süreli bir ilişkiye veya evliliğe adım atabilirsiniz. Bu dönemde eğer bekarsanız, bir aile toplantısında ya da arkadaşlarınızla bir partide harika bir eşleşme bulacaksınız. Kasım ve Aralık ayları ise aşk açısından biraz zorlu geçebilir. Duygusal blokajlara, ego çatışmalarına ve aşırı beklentilere takılıp kalabilirsiniz. Bu dönem ilişkinizde zorlukların ve tartışmaların yaşanabileceği bir dönem olacak.

EVLİLİK

Bu yıl evlilik hayatınız için daha iyi bir dönem vaat ediyor. Eşinize karşı bir bağlılık hissedeceksiniz. Karşılıklı saygı olacak ve hatta birlikte yurt dışı gezisine veya dini hac yolculuğuna bile çıkabilirsiniz. Bekarsanız, güçlü bir evlilik şansı da var. Rahu'nun şansınızı desteklemesiyle ani bir teklif ortaya çıkabilir. Ancak yılın ikinci yarısı Rahu ve Ketu'nun yerleşimleri göz önüne alındığında, evlilik yaşamınızda arzu ve yakınlık eksikliği veya kopukluk yaşayabileceğiniz için bazı zorluklar getirebilir. Eşinizden gelen şikayetler, ev ve aile sorumlulukları evliliğinizi zorlaştırabileceği gibi aile üyelerinin ve arkadaşlarınızın müdahalesi de evliliğinizi zorlaştırabilir. Yanlış mali kararlara dikkat evlilik hayatınızı da etkileyebilir.

PARA

Bu yıl para sıkıntınız olmayacak. Maaşınız artabilir ve maddi durumunuzun iyi olması nedeniyle yarım kalan tüm işleri başarabilecek, isteklerinizi yerine getirebileceksiniz. Bu yıl arsa ve ev dekorasyonuna yatırım yapacaksınız. Fakat Ekim ayında dikkatli olmalısınız. Gayrimenkule yapılan yatırımlar, yılın ilk yarısında beklenen büyümeyi ve gelir artışını sağlayacaktır. Yeni gelir kaynakları bekleyebilirsiniz. Jüpiter'in etkisiyle aileden de maddi kazançlar ve destekler olacak. Herhangi bir anlaşmazlığın ortasındaysanız, parasal işlem buna son verecektir. Yılın ikinci yarısında seyahat, sağlık ve araç tamiriyle ilgili beklenmedik harcamalar söz konusu olabilir.

SAĞLIK

Stres ve kaygı, tansiyon ve hazımsızlıkla ilgili bazı sorunları tetikleyebiliyor. Ancak genel olarak bu yıl sağlığınız için daha iyi olacak.

YAY

Sıkı çalışma ve şans bu yıl hayallerinizi gerçekleştirerek ve uzun süredir bekleyen, tamamlanmamış görevleri tamamlayarak sizi büyük ölçüde destekleyecektir. İş hayatınızda önemli kişilerden destek görecek ve kişisel yaşamınızda ise ailenizin ve arkadaşlarınızın desteğini alacaksınız. Disiplinli çalışma ve şans, 2024'te hayallerinizi gerçekleştirerek ve uzun süredir bekleyen, tamamlanmamış görevleri başararak sizi büyük ölçüde destekleyecektir. Satürn'ün konumunun da gösterdiği gibi, yerinizi değiştirmek size daha iyi şanslar getirebilir. Jüpiter'in desteği size işyerinde tanınma ve işlerde artış getirecek. Yılın ilk aşaması size yeni fırsatlar getireceği için önünüze çıkanı yakalamaya hazır olun. Son çeyrek biraz zorlayıcı olabilir ancak planlarınızı ve yaşamınızı doğru yönde şekillendirmek için öğrenilmiş çaresizlikleri unutacağınız, öğreneceğiniz ve olgunluğunuzu şekillendireceğiniz bir dönem olacak. Bu yıl dini yolculuklara da çıkabilirsiniz.

KARİYER

Azimli çalışmanız ve özveriniz sayesinde bu yıl gelirinizi artıracak. Sıkı çalışmanız ve kararlılığınız, iş yerinizde iyi bir konuma sahip olmanızı sağlayacak. Yetkili bir konuma ulaşacaksınız. İş hayatında yeni bir şeye başlama ihtimalinin yanı sıra kâr da olacak. Hatta bu yıl birden fazla iş bile yapabilirsiniz. Ortaklıklar kâr getirecek. Rahu ve Ketu, yabancı işbirlikleri yoluyla işinizi artırabilir. Eğer çalışıyorsanız, iyi bir şirketten yeni bir teklif gelebilir ve hatta mevcut işyerinizde takdir ve terfi bile alacaksınız. Bu yıl kariyer tahminleri de yeni bir proje üzerinde çalışarak kimliğinizi oluşturabileceğinizi gösteriyor. Mayıs ayından sonra iş değiştirme fırsatları gelecek. Ancak yılın son ayağına doğru dikkatli olun çünkü iş arkadaşlarınız sizi ofis politikalarına maruz bırakabilir.  Bu yıl birikimler yapabilirsiniz. Her ikisini de zekayla dengeleyerek iyi bir profesyonel ve kişisel yaşamın tadını çıkaracaksınız. Hatta takım arkadaşlarınızla olağanüstü iş gezilerine bile çıkabilirsiniz. Unutmayın, yaptığınız her şeyde ısrarcı olmak, işyerinde engellerle karşılaşsanız bile başarının anahtarı olacaktır.

AŞK

Aşk hayatınızda pek çok rahatsızlık yaratan geçmişe dayalı öfke kin ve yanlış anlaşılmalar bu yıl Satürn tarafından ortadan kaldırılacak. Ancak arkadaşınıza karşı sahiplenme duygunuzu kontrol altına alın. Bununla birlikte, hatalarınızı düzeltmenize ve ilişkinizdeki herhangi bir olumsuz durumu çözmek için içgüdüleriniz üzerinde çalışmanıza yardımcı olacaktır. Bekarsanız, bir partnerde ne aradığınız konusunda net olmanız koşuluyla, yılın ilk yarısında Jüpiter'in konumu ruh eşinizi bulmanıza yardımcı olacak. Rahu ve Ketu tarafından tetiklenen aşk hayatınızda kaosa neden olabilecek durumlar olabilir, ancak diğer gezegensel etkiler olumsuz durumları kontrol edecek ve mizacınızı dengeleyecektir. Genel olarak bu yıl, sürpriz hediyeler ve çift olarak yeni yerler keşfetme yılı olacak. Mars sizi ilişkide agresif yapabilir. Duygusal tatmini geciktirebilir veya birbirinizle yeterince zaman geçirmenize izin vermeyebilir, bu da bir çift olarak birlikte yaşam kalitenizi etkileyebilir. Sabırlı olun ve bu aşamanın geçmesini bekleyin.

  EVLİLİK

İhtiyaçlarınız üzerinde düşünmenizi sağlayacak ve evlilik ilişkinizi güçlendirecek fikirler verecektir. Yanlış anlaşılmalar ve anlaşmazlıklar olacak ve hatta bazen ilişkideki monotonluğun yükünü hissedebilirsiniz. Jüpiter'in rehberliğinde, değerlerinizden ödün vermeden ihtiyaçlarınızı ve sınırlarınızı ortaya koyma yeteneğiniz, bu aşamalarda evlilik bağınızı güçlendirmenize yardımcı olacaktır. Satürn, bu yıl seyahat etmek için daha fazla fırsatı keşfetmenizi ve daha sağlıklı ve sevgi dolu bir ilişkinin temelini oluşturmanızı sağlayacak. Hak ettiğinizden daha azına taviz vermeyecek veya razı olmayacaksınız. İçsel benliğinizle derin bir bağlantı deneyimleyeceksiniz, bu da duygularınızı ve arzularınızı daha derin bir şekilde anlamanıza yol açacak. Bu da evlilik bağınızı daha iyi hale getirecek. Eğer bir ilişkiniz varsa yılın ilk yarısında Jüpiter etkisi altında evlilik fikriyle oynayabilirsiniz ancak bu yıl evlenmek için acele etmeyeceksiniz. Aksine yavaş ve istikrarlı adımlarla evliliğe doğru ilerleyeceksiniz.

PARA

Bu yıl size kendi ağınız ve sosyal katılımınız aracılığıyla kazanmanız için birçok fırsat getirecek. Yatırımlarınızdan ve hisse piyasasından kar elde edeceksiniz. Ayrıca geciken ödemeler temizlenecek ve beklediğiniz parayı alabileceksiniz. Ancak ailenizin serveti ve yatırımları konusunda dikkatli olun. Olumlu bir gelişme olarak, aile mülklerinden hisseler veya aile üyelerinden hediye alabilirsiniz. Yılın ilk yarısında, gelecekte kar ve fayda sağlamak için kitle iletişim araçlarına yatırım yapabileceğiniz, kişisel olarak kazandığınız parayı toplayacağınızı göreceksiniz. Bu yıl sizler için büyük kazançlara yol açabilecek büyük yatırımlar da yapacağınız bir dönem. Jüpiter size piyasayı analiz etme ve kazanç elde etme konusunda netlik verecektir. Ancak Mayıs 2024'ten sonra hisse senedi piyasasından ve diğer spekülatif işlerden uzak durmak en doğrusu.

SAĞLIK

Çok fazla enerjiniz olsa da Satürn'ün yerleşimi bazı kronik sağlık sorunlarına ve hazımsızlığa neden olabilir. Rahu ve Ketu sağlık burçları annenizin sağlığını etkileyebilir ve bu da size stres getirebilir. Tüm bunların üstesinden egzersiz ve meditasyon yaparak ulaşabileceksiniz.

OĞLAK

Bu yıl yeni hobiler keşfetmesini, romantizme farklı bir yaklaşım izlemesini ve yeni yolculuklara çıkmanızı sağlayacak. Sizler için hayatınızın her alanında liderliği ele almanın ve gelişiminiz ve güveniniz aracılığıyla başkalarına ilham vermenin zamanı. Hayatınızın her alanında liderliği ele almanın ve gelişiminiz ve güveniniz aracılığıyla başkalarına ilham vermenin zamanı geldi. Birden fazla kaynak aracılığıyla kazanım biriktirme fırsatları olacak ve kişisel yaşamınız birçok değişikliğe uğrayacak. Bu yıl aynı zamanda stresinize katkıda bulunan her şeyi ortadan kaldıracak ve yarım bıraktığınız işleri tamamlayabileceksiniz. Ayrıca geçmişteki kin ve yanlış anlamalardan kaynaklanan her türlü rahatsızlık bu yıl ortadan kalkacak. Bu yıl kişiliğinizin yeni yönlerini keşfetmeye ve büyümeyi kucaklamaya açık olun. Aslında Satürn, konfor alanınızın dışına çıkıp yeni bir şeyler denemenizi sağlayabilir. Yeni hobiler keşfedecek, romantizme farklı bir yaklaşım izleyecek veya arkadaşınızla macera dolu geziler planlayacaksınız. Ancak konuşmanıza dikkat edin çünkü bu bazı ilişkilerinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Stresinize katkıda bulunan her şeyi ortadan kaldıracak ve yarım bıraktığınız işleri tamamlayabileceksiniz. Kişiliğinizin yeni yönlerini keşfetmeye ve büyümeyi kucaklamaya açık olun. Aslında Satürn, konfor alanınızın dışına çıkıp yeni bir şeyler denemenizi sağlayabilir.

KARİYER 

İş hayatındaki başarı ve özellikle yurtdışı bağlantılardan ve yeni projelerden elde edilen faydalar bu yıl size yansıyan enerjileri arasında. Yarım kalmış bir projeyi geri alırsanız, disiplinli çalışmanız için iyi sonuçlar da bekleyebilirsiniz. Eğer çalışıyorsanız bu yıl terfi olabilir. Yeni bir iş için bile sizin için iyi bir yıl, ancak Ekim ayından sonra işinizi değiştirmemek en iyisi. Yıl sonuna doğru kariyerinizdeki başarı merdivenini tırmanmaya başlayacaksınız. Kariyeriniz açısından eşinizden ve aile üyelerinizden doğru rehberliği alacaksınız, bu yüzden onlara güvenin. Sevdikleriniz ve meslektaşlarınız da dahil olmak üzere başkalarıyla iletişim kurarken veya görüşlerinizi paylaşırken kibar bir yaklaşım sergileyin. Mars ve Jüpiter'in 2024 Oğlak burcundaki konumunun da önerdiği gibi, düşmanlarınızı alt edeceksiniz. Jüpiter ve Satürn'ün etkisi altında hükümet yetkililerinden ve iş hayatınızda güçlü kişilerden destek alacaksınız.

AŞK 

Eş yada sevgiliniz ile Jüpiter ve Venüs'ün etkisi altında, birbirinizle senkronize olacak ve birbirinizin arkadaşlığından varlığından keyif alacaksınız. Seyahat etmek ve sevdiğiniz ile yakınlığınızı geliştirmek için çok sayıda yaratıcı fikriniz olacak. Bekarsanız, özellikle çevrimiçi ortamda birisiyle arkadaş olabilirsiniz ve bu bir aşk ilişkisine dönüşebilir. Ancak bazı karışıklıklardan dolayı önemli kararları doğru zamanda alamayacağınız zamanlar da olabilir.  Sahipleniciliğiniz ilişkinizdeki sertliği ve güvensizliği tetikleyebilir. Ancak genel olarak 2024'te aşk ve romantizm söz konusu olduğunda kalbinizin sesini dinleyeceksiniz.

EVLİLİK

Mars'ın etkisiyle eşinize olan yakınlığınızda ve fiziksel çekiminizde bir artış olacak. Eşinize daha bağlı hissedeceksiniz ancak aynı zamanda eşinizden beklentileriniz de artacak ve bu da çatışmalara, özellikle de samimi davranışlarla ilgili düşüncelere yol açabilecek. Yılın ortasında dikkatli olun, çünkü yanlış anlaşılma evlilik yaşamınızda ciddi bir gerginliğe neden olabilir. Aslında Mars'ın 2024 Oğlak burcundaki konumu evlilik hayatınızda kaos yaratmanızı tetikleyebilir. Ancak diğer gezegen hareketleri olumsuz durumları kontrol altına alacak ve mizacınızı dengeleyecektir. Hatta evlilik ilişkinizde boşluklar yaratabilecek üçüncü taraf müdahalesi bile olabilir. Bir güven ortamı yaratın ve eşinizle kaliteli zaman geçirmeye öncelik verin.

PARA

Bu yıl, birden fazla kaynak aracılığıyla servet biriktirme fırsatları olacak. Kâr ettikçe, geçmiş yatırımlarınız sayesinde birikimleriniz de katlanarak artacaktır. Jüpiter'in desteğiyle 2024 te uzun süreli atalardan kalma zenginlik kazanma şansınız da güçlü. Yıl özellikle arazi işlemlerinden kar vaat ediyor. Harcamalarınız bu yıl genel olarak Satürn'ün etkisi altında kontrol altında kalacak. Haziran ayından itibaren gerileyen Satürn, ailedeki farklılıklar nedeniyle israf harcamalarına neden olabilir. Bu dönemde atalardan kalan mülkiyet konusunda da çatışmalar yaşanabilir. Yabancılar ile işbirlikleri ile ilgili çalışmalar olacak ve Mars'ın 2024 Oğlak burcundaki finans burcundaki konumu size garantili finansal büyüme sunacak. Daha profesyonel fırsatlar yakalayabileceğiniz yabancı ülkelere seyahat edebilirsiniz. Tüm mali borçlarınızı temizleme fırsatına sahip olacak ve aynı zamanda gecikmiş tüm ödemeleri alacak, böylece geçmiş mali sorunlarınızı çözeceksiniz. Bu yıl paranızı iyi getiri elde etmek için yatırım yapmanın birçok yolunu öğrenmenizi sağlayacak finansal istikrar sizden yana. Ancak Satürn'ün etkisi çok fazla para harcamanıza ve maddi kayıp yaşamanıza neden olabilir. Emin olun, çabalarınız yılsonuna kadar size maddi bolluk kazandıracak.

SAĞLIK

Bazı kronik sağlık sorunları ve hazımsızlıklar yaşanabilir. Rahu ve Ketu bir aile üyesinin sağlığını etkileyebilir ve bu da sizi psikolojik olarak etkileyebilir. Ancak genel olarak bu yıl beslenmenize ve düşüncelerinize dikkat ederek sağlığınızı koruyacaksınız. 

KOVA

Jüpiter ve Satürn'ün güçlü etkisi karar vermenizi, kariyerinizi ve ilişkilerinizi olumlu yönde etkileyeceğinden, bu yılın gökyüzü enerjileri ile hem kişisel hem de profesyonel yaşamda büyüme ve başarıya ulaşmanız için uygun koşullar yaratacaktır. Ancak bu yalnızca başarı merdivenini tırmanmanıza yardımcı olacak. Sade Sati'nin (Satürn'ün 7,5 yıllık periyodu ) ikinci aşamasına adım attığı 2024 yılı size büyük bir rahatlama getirecek . İlişkilerinizde tamamlanmamış görevleri ve bekleyen her şeyi başarabileceksiniz. Jüpiter ve Venüs 2024 burcunuzu desteklerken ilişkilerinizde olgunluk yaşayacaksınız. Rahu ve Ketu'nun etkisi altında sağlığa ve disiplinli bir günlük rutine daha fazla dikkat edeceksiniz. 2024 aynı zamanda Jüpiter'in burcunuzdaki güçlü varlığının da gösterdiği gibi büyüklerden zeki ve başarılı insanlardan destek görmenizi sağlayacak. Herhangi bir davayla mücadele ettiyseniz, artık bundan kurtulacaksınız.

KARİYER 

Yılın ilk ve ikinci çeyreğinde üst düzey yetkililerle çalışma şansına sahip olacaksınız, bu da profesyonel olarak daha iyi performans gösterme becerilerinizi ve bakış açınızı geliştirecek. Güçlü insanların desteği ve işle ilgili seyahatler, 2024 kariyer tahminlerinin de önerdiği gibi size yeni başarı kapıları açacak. Hatta siyasette fırsatlar bile yakalayabilirsiniz. Satürn'ün hareketi nedeniyle planlarınızı ve fikirlerinizi doğru yönde yürütmek için araştırma yapmanın yanı sıra sabır ve ısrarlı çaba göstermeniz önem taşımakta. Aslında yılın üçüncü çeyreği, Satürn'ün geri gitmesi nedeniyle kaynak ve iş arkadaşlarınızın desteğinin eksikliğine de neden olabilir. Ancak bu dönem size becerilerinizi geliştirme ve mevcut konumunuzdan uzakta yeni fırsatlar yakalama şansı verecektir. Yılın son çeyreğinde dikkatli olun çünkü Rahu'nun burcunuzdaki konumunun yol açtığı agresif yanıtlar işyerinde zorluklara yol açabilir. Duygusal kararlar sizi yanlış yola sürükleyecektir. Gereksiz seyahatler ve planların uygulanmasındaki engeller, Jüpiter ve Mars'ın geri hareketinden de anlaşılacağı üzere yılın son çeyreğinde strese neden olabilir. Ketu'nun 2024 Kova burcundaki konumu göz önüne alındığında, işyerindeki zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacak araştırma ve iç gözlem yapmanız oldukça önemli. Genel olarak bu yıl iş ve proje sıkıntısı yaşanmayacak. Bağlantılarınız genişleyecek ve becerileriniz sayesinde yeni anlaşmalar başaracaksınız. Çalışıyorsanız, bu yıl çok fazla sıkı çalışma gerektirecek, aynı zamanda size istediğiniz yerlerden iş fırsatları da getirecek. Yıl sonuna doğru iş hayatınızda önemli takdirler alacaksınız ve terfi de söz konusu olabilir. Kariyeriniz için net bir resim ve yolun yanı sıra kariyerle ilgili ayrıntılı trendler, fırsatlar ve şanslı fırsatlar,  zorluklara karşı çözümler ve karmik döngü kırılmalarına hazır olun.

AŞK 

Aşk hayatınız için özellikle ilk yarı itibariyle harika bir dönemin habercisi olacak. Jüpiter'in uğurlu hareketi ile ilişkinizi daha da güçlendirebilecek, hatta evlilik gibi uzun vadeli bir bağlılığa dönüştürebileceksiniz. Bekarsanız bu dönemde iyi bir eş bulacaksınız. Ancak, geri giden Merkür'ün etkisi altında kıskançlık ve talepkar bir tutum, işleri kötüye çevirebileceğinden davranışlarınız konusunda dikkatli olun. Yılın üçüncü çeyreği, Satürn'ün etkisi altında, ilişkiye dair güven eksikliği ve bağlılık konusunda güvensizlik nedeniyle duygularınızı partnerinize ifade etmede zorluk gibi engellere neden olabilir. Nisan, Ağustos ve Aralık ayları da aşk hayatınızda iletişim kopukluğu, iş yoğunluğu ya da üçüncü bir kişinin müdahalesi nedeniyle zorlu geçebilir. Ağustos-Eylül aylarında kopukluk yaşayabilirsiniz. Partnerinizin alışılmadık bir istek veya ihtiyaç olabilir. Venüs ve Ketu'nun etkisi altında gizli olayların yaşandığı bir dönem de olabilir. Bu döngüde mutlaka doğum haritanızın detaylı analizi doğru kararlar almanıza yol gösterici olacaktır.

EVLİLİK

Hayatınızda daha olgunlaşacak ve her koşulda eşinizin yanında olmanızı sağlayacaksınız. Jüpiter ve Satürn, eşinizle olumlu bir ilişki kurmanızı ve genel olarak ailenizle iyi vakit geçirmenizi kolaylaştıracaktır. Eşiniz özellikle yılın ilk iki çeyreğinde Jüpiter'in etkisiyle size destek ve rehberlik sağlayacak. Hatta aranızdaki bağı güçlendirecek bir yolculuğa bile çıkabilirsiniz. Bu yılın döngüsünde, eşiniz adına bazı sorumluluklar almak zorunda kalacağınız için son iki çeyrekte işler biraz zorlaşabilir.   Kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Satürn, Rahu ve Ketu'nun etkisi altında arzu ve yakınlık eksikliği, mesafe ve sevgiyi ifade etmede ifade eksikliği bile olabilir. Aşırı beklenti, öfke ve ani fikir çatışmalarından kaynaklanan zorluklar ve stres de yaşanabilir.

PARA 

2024 size iyi gelir kaynakları ve artışlar, mülk ve mirastan kazançlar getirecek. Araziye yatırım yapmak olumlu sonuçlar doğurabilir. Mülk veya araçtan da bir şekilde kar elde edebileceğiniz enerjiler ile karşı karşıyasınız. Ancak güçlü bir Rahu'nun etkisi altında beklenen tasarruflarla ilgili zorluklar yaşanabilir, aile sorumluluğu, sağlık, yer değişikliği ve iş nedeniyle seyahat nedeniyle ani harcamalar söz konusu yaşayabilirsiniz. Özellikle yılın ilk yarısı masraflarla dolu olacak. Rahu'nun etkisi altında, şu andaki konumunuzdan uzakta kazanımlar bile olabilir. Hayatınızı daha konforlu hale getirecek bir araç satın alabilirsiniz.

SAĞLIK

Rahu, Ketu ve Satürn, beslenme ve hijyen konusundaki bilgisizliğin bazı sorunlara yol açabileceği durumlar yaratabilir. Özellikle Nisan, Eylül ve Aralık aylarında cilt veya diş sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Olumsuz düşünceler veya gereksiz düşünceler de strese neden olabilir.

BALIK

Bu yıl size iyi bir mesleki itibar getirecek, eş sevgili ve kardeşlerinizle harika bir denge kurmanızı sağlayacak. Mali açıdan bazı zorlu aşamalar olabilir ancak harcamalara karşı disiplinli bir yaklaşım benimsemenizi sağlayacak. Güzel bir yıl olacak. Akıllıca finansal kararlar alabilecek, yatırım yapabilecek, tasarruf edebilecek ve aile hayatınızdan, ilişkilerinizden memnun kalacaksınız. Aslında tüm bunları yılın ilk çeyreğinde Jüpiter'in desteğiyle başaracaksınız. Mars ve Satürn'ün etkisiyle ise cesaretiniz ve dayanıklılığınız güçlenecek. Ancak öfkenizi kontrol altında tutmanız gerekiyor bunu aklınızdan çıkartmamalısınız. Size iyi bir profesyonel itibar ve eş ve sevgiliniz ile harika bir denge getirecek. Ancak yılın ortasında bazı kafa karışıklıkları yaşanabilir. Yılın ikinci yarısında harcamalarda artış olabilir, fakat daha iyi bir açıdan bakıldığında bu size harcamalara ve finansa karşı disiplinli bir yaklaşım benimsemeyi öğretecektir.

KARİYER

Başarı ve yeni kimliğin yanı sıra yeni fırsatlar da getirecek. Başarılı bir şekilde yeni bir işe başlayabilirsiniz. Geçen yıl düşündüğünüz anlaşma veya proje önünüze çıkabilir. Ortaklıklar işbirlikleri başarıyı getirecek. Bir işteyseniz ve değişiklik arıyorsanız gökyüzü enerjilerini iyi değerlendirin. Bu yıl mevcut işyerinizde de terfi alabilirsiniz. Ancak Jüpiter, yılın ikinci çeyreğinden itibaren işle ilgili uzun seyahatler, iş yerinizdeki değişiklikler gibi zorluklar getirebilir. Diğer taraftan, profesyonel yaşamınızda bir değişiklik arıyorsanız aslında faydalı olabilir. Yılın ilk çeyreğinden sonra sonuçlarda gecikme ve  Satürn'ün etkisi altında kariyer gelişimi için kaynaklara sınırlı erişim hissi olabilir. Aynı zamanda yurt dışından veya yurtdışı gezilerinden çeşitli fırsatlar da bu yıl sizler için mümkün.  Çok uluslu bir şirkette veya yabancı/uluslararası bir kuruluşta çalışıyorsanız, Rahu'nun 2024 Balık burcundaki konumu nedeniyle özellikle kişisel kazanımlarınız yükselmeye başlıyor. Özellikle ikinci çeyrekten itibaren mesleki riskler alacağınız bir dönem değil dikkatli davranın.

AŞK

Yılın ilk çeyreğinde Jüpiter'in etkisi altında mevcut ilişkinizle ilgili kararlar alırken veya bekarsanız seçim yaparken akıllıca hareket etmeniz adına sizi gökyüzü destekliyor. Fakat genel olarak yıl boyunca, Ay ve Rahu'nun konumları, sizi aşk hayatınıza karşı kıskanç ve hassas hale getirecek. Bu da bazı gereksiz endişelere neden olabilir. Rahu aynı zamanda aşk hayatınızda da yanılsamalar ve yanlış anlamalar yaratabilir. Bu nedenle, duygusal olarak bağ kurduğunuz kişilere karşı daha sakin olmalı ve iletişime önem vermelisiniz. Temmuz ayı Venüs ve Merkür'ün desteğiyle aşk açısından oldukça olumlu bir ay olacak. Kendinizi daha iyi ifade edebilecek, konulardaki gecikmeleri ve zorlukları daha iyi yönetebileceksiniz. Aslında bu aynı zamanda birine aşk ya da evlilik teklifi yapmanın da en iyi zamanı sizler için. Yılın sonuna doğru dikkatli olun çünkü Satürn, Jüpiter ve Mars, aile ve toplumdan gelen baskıyı getirerek aşk hayatınızda oldukça zorlayabilir. Bu, yakında geçecek geçici bir aşamadır bunun bilincinden uzaklaşmamalısınız.

EVLİLİK

Genel olarak evlilik hayatınızda iyi ya da kötü değişiklikler getirecek. Evlilik yaşamınızda rahatsızlıklara neden olacak ruh hali değişimleri, çatışmalar ve kopma olasılıklarına dikkat. Satürn, Rau, Ketu ve Merkür'ün etkisi altında eş ya da sevgilinizin ihtiyaçlarını ve duygusal refahını göz ardı etme eğilimine karşı dikkatli davranın. Eğer bekarsanız, bu gezegenler aceleci kararlar nedeniyle yanlış partneri seçmenize de neden olabilir. Seçiminizden pişman olmanıza neden olabilir, bu da bağlılığı zorlaştıracaktır. Ayrıca evliliğinizle ilgili kararları yılın ilk çeyreği ve Merkür'ün Başak burcunda yücelidiği Eylül sonu ve Ekim ayının ilk yarısında almanız en doğrusu.

PARA 

Yılın ilk çeyreği, Jüpiter'in himayesi altında istikrarlı finansman oluşturabileceğiniz profesyonel yaşamınızda tutarlılığın yanı sıra gelir ve tasarruflarınızda bir artış sağlayacaktır. Bu yıl daha iyi yatırımlar yapacaksınız, bu da mali durumunuzu iyileştirecek. Finans burcunun işaret ettiği gibi araziye yatırım yapmanın yanı sıra ata mülklerinden de yararlanmanızı da sağlayacak.  Ailenizden maddi destek alacaksınız. Büyük kardeşlerden ve yurtdışı bağlantılardan da kazançlar olabilir. Bilmediğiniz alanlara yatırım düşüncesinde olursanız uzmanların tavsiyelerine göre ilerlemeniz akıllıca olacaktır. Özellikle Mars ve olumlu Jüpiter konumuyla Nisan ayına kadar istikrarlı bir mali durum deneyimleyeceksiniz. Bu dönem yatırımlar açısından da faydalı olacak. Akıllı finansal kararlar alacak ve iyi kazançlar elde edeceksiniz. Fakat cazip tekliflere rağmen yılın ikinci aşamasında finansal yatırımlarda daha az şanslı olacaksınız. Jüpiter yatırımlar yoluyla tasarruflarınızı tüketebilir. Satürn, girişimlerinize daha fazla finansman ayırmanıza neden olabilir ve bu da finansal istikrarınızı bozabilir. Ortaklıklar karşısında finansal zorluklar da olabilir. Yasal haklarınıza sahip çıkmalısınız, finansal kararlarınızı Mayıs 2024'ten önce almanız faydalı olacaktır.

 SAĞLIK

Sağlığınız iyi olacak. Ancak Rahu,  önemli konularda kafa karışıklığı nedeniyle biraz strese neden olabilir. Bu bağışıklığınızı etkileyebilir. Jüpiter, sindirim ve kilo sorunlarına yol açabilecek kötü beslenme alışkanlıklarına yol açabilir. Gezegen aynı zamanda strese ve yorgunluğa neden olabilecek bazı kısa seyahatlere çıkmanıza da neden olabilir. Satürn, ihmalinizden dolayı sağlık sorunlarını ağırlaştırabilir. Bu nedenle sağlığınıza dikkat edin.