Washington Post için değerlendirmelerde bulunan Doktor Trisha Pasricha, reçetesiz satılan probiyotikler hakkında konuştu. Pasricha, bu takviyelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığına dair kanıtların karışık olduğunu söyledi (Ancak bir antibiyotik küründen sonra iyi bakterilerin geri kazanılmasına yardımcı olabilirler).

HALA BELİRSİZ

ABD'deki Ulusal Tamamlayıcı ve Bütünsel Sağlık Merkezi de bu düşünceyi destekliyor. Ve hangi probiyotiklerin yararlı, hangilerinin zararlı olduğunun hala belirsiz olduğunu belirtiyor. Pasricha, birçok doktor gibi, sindirim sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlayan yulaf ezmesi, fasulye ve tam tahıllar gibi daha fazla lif almayı öneriyor.

Bitter çikolata kaygıyı azaltıyor Bitter çikolata kaygıyı azaltıyor

KEFİR VE PEYNİR

Doğal olarak probiyotik açısından zengin olan turşu, kimchi ve yoğurt gibi fermente edilmiş yiyecekler tüketmek de akıllıca bir hareket. Tarhana, kefir ve peynir gibi besinler de bu açıdan zengindir...

Muhabir: TAMER AYERİ