Derbinin travmasını üzerinden henüz atamayan Fenerbahçe Kadıköy’de US Gilloise’yi iyi oynamasa da geçmeyi başardı.

Eğer Jose Mourinho köklü değişikler sinyali olarak Cengiz Ünder’i oynatmayı kastettiyse vay Fenerbahçe’nin haline. 

Galatasaray maçındaki ön alan presi beklentisini bu akşam Fenerbahçe’ye karşı Gilloise yaptı. İlk 10 dakika boyunca 3. bölgeye geçirmediler Fenerbahçe’yi Belçika ekibi.

Livakovic’in üst üste kurtarışları, Becao ve Çağlar’ın sıkı savunması Fenerbahçe’yi maçta tuttu. Çağlar derbideki kötü oyununu affettirdi diyebiliriz.

Sol tarafta varlık gösteremeyen Cengiz yerine Cenk başlasa daha iyi bir oyun olabilirdi. Cengiz’in dönmeyişlerine rağmen Oostervolde sol kulvarı tek başına kullandı. Sağda ise Mert Müldür net bir performans gösteremiyor.

Mourinho Fenerbahçe’si orta alandan ön tarafa geçişi sağlayamıyor. 

Szymanski’nin çok çabaladığını ama o çabaların ön alandaki etkisini azalttığını belirtmeliyim. Dolayısıyla Amrabat ve Fred ileride topu aktaracak pas merkezi bulamıyor. Takımın oyun hafızası ilerde Dzeko’nun indireceği toplara alışık. Bu sebeple En Nesyri’nin varlığında daha çok öne toplarla oynanması gerekiyor.

Nesyri çok özverili ve takıma alıştıkça fayda sağlayacak bir performans gösterdi. Kaçırdığı goller ve gösterttiği kırmızı kart atacağının sinyalidir diye umalım.

Ama tabi Mourinho’nun ilk sıradaki golcüsü olduğunu düşünmüyorum artık. Çok faydalı olacaktır ama sanki ilk sıra Lukaku’ymuş ama alınamamış!

Çağlar’ın golü ile devreye önde girdi Fenerbahçe.

İkinci yarı ise daha özgüvenli, topa daha çok hakim olarak başladı sarı kanarya. Merkezde Sofyan Amrabat’ın mükemmel oyunu taraftarı mest etti.

Amrabat sezgisi, kuvveti ve top ayağına gelmeden bir sonraki hamlesini düşünüşü ile fark yarattı. Tek kelimeyle mükemmeldi. 

Oyun ezberi olan takımda, taşları değiştiren Mou 

Tadic ve Osayi oyuna girdikten sonra oluşan farkı bir de sağda İrfan solda Tadic varken görmeli.

Fark yaratan oyunda önce En Nesyri’nin içeri kaçışı ile kırmızı kart geldi, sonrasında ise Osayi’nin bilardo misali golle fark 2’ye çıktı.

Amatörce sarı kart gören Osayi rakibini indirerek ikinci amatörlüğü yaptı hem oyundan atıldı hem de penaltı ile takımı zor bir duruma soktu.

Fiziksel olarak olumlu işler yapan Fenerbahçe psikolojik olarak destek almak zorunda. Oostervolde’nin asilikleri, Osayi’nin bu akşamki kartları, derbideki maçın havasına giremeyiş tamamen paikolojik bir durum. Yani destek şart.

Maçta hakemin kararları oyunu oynatma isteği çıkarttığı kırmızı ve verdiği penaltı ile adeta derslik bir maç yönetti. 3 gün evvel kırmızı yorumundaki okuyuşla bu akşamki hakem yorumunun takdiri ise sizlere düşüyor.

Performansı bu sezon için çok iyi olan Livakovic kalesinde güven veriyor. Yediği şanssız golü nazarlık olarak görmek lazım.

Bu akşam sosyal medyadaki çalkantıya rağmen son saniyeye kadar destek olan taraftar ise kocaman bir alkışı haketti.

Maçın Üçlüsü

Çağlar - Amrabat - Livakovic