Kansersiz Hayatlar Platformu, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde, Küçükçekmece'de önemli bir etkinlik düzenledi. Uzman hekimler, meme kanserinin erken teşhisinin önemine dair seminerler vererek, katılımcıları bilgilendirdi.

Gökyüzüne pembe balonlar uçurularak meme kanserine dikkat çekilirken, gönüllü bisikletçiler de farkındalık için pedal çevirdi. Her 8 kadından 1'inin hayatının bir döneminde meme kanseri riskiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan uzmanlar, erken teşhisin bu riski büyük ölçüde azalttığını belirtti.

UZMANLARDAN SEMİNER

Etkinlik boyunca uzman hekimler, meme kanserinin belirtileri, nedenleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı. Vatandaşlara dağıtılan broşürlerle erken teşhisin önemi vurgulanırken, etkinliğin sonunda kansersiz bir dünya dileğiyle gökyüzüne pembe balonlar bırakıldı. Gönüllü bisikletçiler, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Florya’dan Küçükçekmece Tarihi Köprü’ye kadar pedal çevirdi.

MÜCADELEMİZİN SİMGESİ PEMBE BALONLAR

Kansersiz Hayatlar Platformu kurucularından Filiz İsili, 2019 yılında 3. evre meme kanseri tanısı aldığını ve şu anda metastatik karaciğer ve kemik metastazlarıyla tedavi sürecine devam ettiğini belirterek, platformun kuruluş hikâyesini paylaştı. İsili, yaşadığı çaresizlik ve onkoloğunun sorduğu "Kanser sende neyi değiştirdi?" sorusuyla bu 2021 yılında platformu oluşturduğunu ifade etti. Platformun amacı, kanserle mücadele eden bireylere moral ve motivasyon desteği sağlamak. Uzman hekimlerle birlikte seminerler vermek.

BİSİKLET KLÜPLERİNDEN DESTEK

İsili, her etkinlikte gökyüzüne pembe balonlar uçurmanın kendileri için simgesel bir anlam taşıdığını, bu sayede negatif enerjilerden arınıp pozitif enerjiye odaklandıklarını dile getirdi. Etkinlikte ayrıca meme kanseri tanısı almış Sultan Tüven öncülüğünde bisiklet kulüplerinin desteğiyle Florya’dan Küçükçekmece Tarihi Köprü’ ye kadar pedal çevrilerek farkındalık mesajı verildi.

KIRMIZI RUJUMLA KAFA TUTTUM

Platformun bir diğer kurucusu Seliz Tunael ise kanserle mücadelesini anlattı. 43 yaşında, iki kız çocuğu annesi olan Tunael, 2019 yılında meme kanseri tanısı aldığını ve zorlu bir tedavi sürecinden geçtiğini belirtti. Tunael, kaybettiği memenin kadınlığını almasına izin vermediğini, kırmızı ruju ve büyük küpeleriyle bu hastalığa kafa tuttuğunu söyleyerek, tüm kadınlara umut ve cesaret mesajı verdi. Tunael, "Her gecenin bir sabahı var, bunu ben başardım, sen de yapabilirsin" diyerek hastalıkla mücadelede yalnız olmadıklarını vurguladı.

Kansersiz Hayatlar Platformu, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı ve hastalara umut vermeyi sürdürmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR