Çin devasa bir drone üretti. Lanying R6000 adı verilen model, 10 yolcu alabilecek. Ayrıca 540 kilometre hıza ulaşabilecek şekilde tasarlandı. Geliştiricisi daha önce askeri sözleşmeler imzalamıştı ancak aracın kargo ve nakliye amaçlı tasarlandığını söylüyor.

HELİKOPTERDEN HIZLI

Lanying R6000 adı verilen insansız hava aracı, prototipini Wuhu şehrindeki atölyesinde birleştiren Shenzhen merkezli United Aircraft tarafından geliştirildi. Bu drone, helikopterler gibi dikey kalkış ve iniş için tasarlandı. Ancak helikopterlerden daha hızlı...

KONSEPTİ GÖRÜLMÜŞTÜ

United Aircraft, Lanying R6000'in teknik özelliklerini daha önce şubat ayında Singapur Havacılık Fuarı'nda açıklamıştı. Ancak yalnızca konsept görselleri sunmuştu. Ancak bu sefer, tamamlanmış model gösterildi.

ASKERİ OLMAYACAK

Lanying R6000'in 12-17 Kasım tarihleri ​​arasında düzenlenecek 2024 Zhuhai Hava Gösterisi'nde tanıtılması bekleniyor. İnsansız hava aracının askeri amaçlar için tasarlanıp tasarlanmadığı henüz bilinmiyor. United Aircraft, Singapore Airshow'da gazetecilere yaptığı açıklamada, dronun kargo veya yolcu taşımacılığı gibi sivil işler için hazırladığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ