Nijerya'nın kuzeyinde gece yarısı bir yakıt tankerinin patlaması sonucu en az 94 kişi hayatını kaybetti. Kaza yerine gelen ekipler, sızan benzini toplamak için harekete geçti. Polis yaptığı açıklamada; yangının, kazadan sonra polisler tarafından kordon altına alınan devrilmiş aracı da sardığını söyledi.

YARALILAR DA KRİTİK

Patlamada yaralanan elli kişi de yakındaki Jigawa eyaletine bağlı Ringim kasabasındaki hastanelere kaldırıldı. Durumlarının kritik olduğu bildirildi. Polis sözcüsü Lawal Shiisu Adam, yetkililerin salı gecesi geç saatlerde meydana gelen kazadan sonra insanları tankere yaklaşmamaları konusunda uyardıklarını ancak kalabalığı kontrol edemediklerini söyledi.

BENZİN ALMAYA GİTTİLER!

BBC'ye konuşan bir yetkili, "Benzin almak için araçlara giden insanları engellemek için elimizden geleni yaptık. Ancak bölgeyi kordon altına almamıza rağmen insanlar yakıt almaya çalışırken yangın çıktı" dedi.

SÜRÜCÜ YARALANMADI!

Yakıt tankeri, Kano'dan gelip Yobe eyaletindeki Nguru'ya doğru giderken sürücü aracın kontrolünü kaybetti. Yaralanmayan sürücü gözaltına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangının çıktığı anları gösteren, yürek burkan bir video sosyal medyada paylaşıldı. Kurbanların çoğu tanınmayacak kadar yanmıştı. Cesetler, onları izleyenlerden korumak için ağaç dallarıyla örtülmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ