İlk maçtaki skor avantajı ile rahat bir maç bekliyordu Sarı Kanaryalar. Mourinho’nun çağrısı karşılık buldu 12 Numara tıklım tıklım doldurdu Kadıköy’ü.

Fakat sahada oynanan oyun taraftarı ve izleyenleri memnun etmedi. Rakip Lugano İsviçre çakısı deyişinin vücut bulmuş hali gibiydi.

Sahaya geçen yılın kadrosu ile çıktı Fenerbahçe. Organize olamayan takım şok gol yedikten sonra panik daha da büyüdü.

Bu noktada sorulacak ilk soru hala Krunic mi? 

Ve İsmail neden kenardaydı oluyor.

Hazır değilse girdikten sonraki gücü ve hazır görüntüsü bu tezi çürütüyor, Krunic’e de son bir şanstı belki, yine kötü kullandı.

Nitekim tam ritim bulamamış Fred’in talihsiz sakatlığı sonrası oyuna giren İsmail Yüksek maçı tutan ve her topa basan oyuncu oldu. 

O kadar çok mücadelede yaptığı 1-2 pas tercihi hatası nazarlığı kadife bilekli orta sahanın.

Lugano takımı daha hazır, Fenerbahçe’nin eksiklerini iyi çalışmıştı. Ön alanda yaptıkları baskı, buldukları gol planlarının işlediğini gösterdi. 

40 dakika boyunca organize hiç bir atak yapamadı Fenerbahçe. İlk yarı kaleyi bulan şut yoktu.

Devre dönüşü Krunic’in çıkıp Mert Hakan’ın girmesi ile oyun anlaşılır oldu. Krunic’in ilk yarıdaki varlığı Fred’in sakatlığına da sebep oldu dersek haksızlık etmiş oluruz. 

Topu öne taşıyamayan Fenerbahçe oyununda Dzeko’ya kızmak, Tadic’e öfkelenmek yersiz. 

Takım toparlandığında öne doğru oynamaya başladı ve bir duran topla Dzeko golünü attı, son anlarda Tadic’de Szyamanski’ye golü attırıp maçın dönmesine katkı sağladı.

Fred’in sakatlığı ciddi ise Lille maçında orta alan için ciddi bir sıkıntı olacağı aşikar. Eğer Fred’in sakatlığı ciddi değilse de istenen 6 numara ivedi şekilde transfer edilip takıma katılmalı.

Merkezde yaşanan sıkıntı takımı bozuyor ve bağlantı, geçiş oyununda sıkıntı yaşıyor Fenerbahçe.

Jose Mourinho’nun bu akşam sol önde görev verdiği Ferdi Kadıoğlu maçın yıldızlarındandı. Genç oyuncu takımı ayakta tutan ve etkili oynayarak formanın hakkını verdi.

Fenerbahçe’nin topu rakibe verip beklemes taraftarın hoşuna gitmeyen bir oyun tarzı. Sanırım Mourinho lig maçları için farklı bir şeyler de deneyecektir. Bu akşam bir ara 3’lü savunmayı sahada net şekilde gördük.

15 günlük süreç sonunda Şampiyonlar Ligi için önemli bir viraj dönülecek. Rakip çok daha güçlü ve komplike olan Lille.

Turun 2 maç sonunda ve 90+da gelebileceğini öğreten bir eleme turu yaşadı Kadıköy ahalisi. Bu akşamli destek muazzamdı.

Maçın Üçlüsü

Djiku - Ferdi - İsmail Yüksek