Kefir, kalsiyum açısından zengin bir besin grubu olarak öne çıkar... Özellikle yaşlandıkça kalsiyum önemlidir çünkü kemiklerinizi destekler. 51 yaş ve üzeri kadınlar ile 70 yaş ve üzeri erkeklerin genç yetişkinlere göre daha fazla kalsiyum ihtiyacı vardır.
HER YERE GELİR
Kefirin içilebilir olması inanılmaz bir avantajdır... Çünkü hareket halindeyken taşımayı kolaylaştırır. Ayrıca, yüksek kaliteli protein içeriği sayesinde harika bir antrenman sonrası atıştırmalıktır.
ÖNEMLİ DESTEK
Bağırsak sağlığı için iyi bir probiyotik kaynağıdır. Kefir gibi probiyotik açısından zengin ürünleri tüketmek, yaşlandıkça sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu desteklemenin önemli yoludur...
Kaynak: TAMER AYERİ