Mecklenburg İlçesi mahkeme kayıtlarına göre; Charlotte'lu bir kadına cinsel saldırıda bulunmak ve onu öldürmekle suçlanan bir adam kefaletini ödedi. 22 yaşındaki Raphael Omar Wright, 27 yaşındaki Michelle Lynn Schechter'in ölümüyle bağlantılı olarak birinci derece cinayet ve birinci derecede cinsel saldırıyla suçlanıyor. Polis ekipleri olay yerine geldiğinde Schechter'i vurulmuş halde buldu. Ağır yaralı olarak yerel bir hastaneye kaldırıldı. Daha sonra hastanede öldüğü açıklandı.

BUGÜN İNANILMAZ BİR ŞEY OLDU

Wright, Mecklenburg İlçe Hapishanesine gönderildi. Mahkeme kayıtları; 50.000 dolarlık kefalet belirlendiğini sapığın bu parayı ödeyerek hapisten çıktığını gösterdi. Wright eğer kaçmaya teşebbüs etmezse 17 Temmuz'da tekrar mahkemeye çıkacak. Polis Şefi Johnny Jennings ise bu duruma isyan etti. Deneyimli polis, "Bugün, birinci derece cinayet ve cinsel saldırıyla suçlanan bir şüpheli, Mecklenburg İlçe Bölge Mahkemesi hakimi tarafından 50.000 dolar olarak belirlenen kefaleti ödedikten sonra serbest bırakıldı" dedi.

HİSSETTİKLERİMİ ANLATAMAM

Johnny Jennings, "Bu kadar ciddi şiddet suçlarıyla suçlanan bir şüpheli için bu kadar düşük bir kefalet belirleme kararı karşısında hissettiklerimi sadece 'hayal kırıklığı' şeklinde anlatamam. Her zaman bir toplumun güvenliği için hiçbir kefalet bedelinin yeterli olmayacağını söyledim" açıklamasında bulundu.

AYNISINI ONLARDAN BEKLİYORUZ

Jenngins, "Kefaletin kaldırılması için zamanında çok uğraştım. Biz, topluluk üyelerimize yönelik şiddet içeren suçları ciddiye alır ve bu suçluları yakalamak için mevcut tüm kaynakları kullanırız. Yargı ortaklarımızdan da aynısını yapmalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ