Yetkililerin son açıklamasına göre; Orta Avrupa'daki büyük sellerin Polonya'da 5, Çekya'da ise bir kişinin daha ölümüne yol açtığı belirtildi. Polonya'nın güneybatısındaki Nysa kasabasında hastaneden dönen bir cerrahın cesedinin bulunmasının ardından selden etkilenenlerin sayısı birden beşe çıktı.

ENDİŞELER VAR

Daha önce 2 kadın ve 2 erkeğin cesedi bulunmuştu. O zamandan beri bu bölgelerde su çekildi. Ancak uzmanlar, Oder Nehri'nin yüksek seviyelere ulaştığını kaydetti. Yaklaşık 640.000 nüfusa sahip Wroclaw şehrinde de endişeler dile getirildi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Polonya Başbakanı Donald Tusk, sel mağdurlarına mali ve diğer destekleri hızlandırmak için özel tedbirleri görüşmek üzere olağanüstü hükümet toplantısı düzenledi. Çekya Polisi ise rekor yağışların vurduğu kuzeydoğuda bir kadının boğulduğunu söyledi. 7 kişi de kayıptı.

FATURA ÇOK AĞIR

Sel felaketi ayrıca şu ana kadar Romanya'da 6, Avusturya'da ise bir kişinin ölümüne yol açtı. Sel suları yüksek bölgelerden çekilmeye başladı. Ancak geride yıkılmış evler, köprüler ve hasarlı yollar bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ