Farklı dinlere mensup kişiler, son altı yılda hoşgörüsüzlük vakalarının iki katına çıktığı Brezilya'da din özgürlüğünü desteklemek için Rio de Janeiro'nun simgesi Copacabana Plajı'nda yürüdü.

HEP BİRLİKTE

Etkinliğe bir düzineden fazla inançtan yüzlerce erkek, kadın ve çocuk katıldı. Katılımcıların çoğu, yakın zamanda Hristiyan gruplarının üyeleri tarafından saldırılara maruz kalan Afro-Brezilya dinlerine mensuptu.

BAKAN DA KATILDI

Brezilya'nın yakın zamanda atanan İnsan Hakları Bakanı Macae Evaristo da yürüyüşe katıldı. Evaristo, "Ülkemizde eşitsizliği azaltmalıyız. Bu yüzden benim için bu yürüyüşte bulunmak çok önemli. Çünkü buradaki insanlar da normal bir iş ve açlıktan uzak bir yaşam gibi birçok şey için mücadele ediyor" dedi.

%140 YÜKSELDİ

Uzmanlar; bu insanların sözlü tacizden ayrımcılığa, tapınakların yıkılmasından mahallelerden zorla atılmaya kadar birçok kötü olayla karşılaştığını belirtti. Brezilya anayasası, din özgürlüğünü koruyor. Ancak 2018-2023 yılları arasında ülkedeki dini hoşgörüsüzlük şikayetlerinin sayısında %140 oranında artış olduğu belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ