Florida'da bir şerif, kurumunun sosyal medyada bir günden kısa bir sürede paylaşılan onlarca sahte okul tehdidini araştırmak için yaklaşık 21.000 dolar masraf yaptığını söyledi. Sonra velileri sert şekilde uyardı.

KONTROLDEN ÇIKTI

Volusia İlçe Şerifi Mike Chitwood, "Bu iş tamamen kontrolden çıktı. 24 saatten kısa bir sürede okullara yönelik 54 saldırı ihbarı aldık. Bu, okul bölgesindeki araştırmacıların ipuçlarını incelemek için gece gündüz koşturdukları anlamına geliyor. İhbarların hepsi yanlış çıkıyor. Şimdiye kadar bu araştırmaları yapmak 21.000 dolara mal oldu" dedi.

İKİ TUTUKLAMA

Heritage Ortaokulu'nda okuyan 13 ve 14 yaşındaki öğrenciler, TikTok ve Instagram'da bir okul saldırısı gerçekleştirdikleri iddiasıyla paylaşım yaptıktan sonra tutuklandı. Olası üçüncü bir şüpheli araştırılıyor.

FOTOĞRAFLARINI DAĞITACAĞIM

Şerif Chitwood, "Anne ve babalara söylüyorum... Çocuklarınızı siz büyütmek istemiyorsanız, ben yetiştirmeye başlayacağım. Her tutuklama yaptığımızda, çocuğunuzun fotoğrafı yayınlanacak. Bu fotoğrafları her yere dağıtacağım. Herkes çocuğunuzun ne yaptığını görsün" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ