Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre; kadın intihar bombacılarının, kuzey Nijerya'da bir düğünü, bir cenazeyi ve bir hastaneyi hedef alarak düzenledikleri koordineli saldırılarda en az 30 kişi öldü. 100'den fazla insan da yaralandı. Boko Haram'ın 2009 yılında başlattığı isyandan ağır bir şekilde etkilenen Borno eyaletindeki saldırıları henüz kimse üstlenmedi. Aşırılık yanlısı grubun daha önce kadınları ve kız çocuklarını intihar saldırılarında kullanması sıklıkla görülmüştü.

KASABADAKİ DÜĞÜNE GİTTİ

Borno Eyalet Acil Durum Yönetim Ajansı Genel Müdürü Barkindo Saidu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk intihar bombacısının kuzeydoğudaki Gwoza kasabasında bir düğün töreni sırasında bombayı patlattığını söyledi.

Ölüme terk edilen bebeğin annesi 23 yıl sonra bulundu Ölüme terk edilen bebeğin annesi 23 yıl sonra bulundu

YAS TUTAN KİŞİ KILIĞINA GİRDİ

Saidu, "Dakikalar sonra Genel Hastane yakınında başka bir patlama meydana geldi. Cenaze törenindeki üçüncü bombacı yas tutan kişi kılığındaydı. Ölenler arasında çocuklar ve hamile kadınlar da vardı. En az 100 kişi de yaralandı" dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, yaptığı açıklamada saldırıların "çaresiz terör eylemleri" olduğunu söyledi. Borno'da intihar saldırılarının yeniden canlanması, bölgedeki güvenlik durumuyla ilgili ciddi endişelere yol açtı. Yetkililer şehirde sokağa çıkma yasağı koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ