New York'taki bir parkta 4 Temmuz'u kutlayan insanlara kamyonetiyle çarpan sürücü, kolluk kuvvetleri kaynaklarına göre; başkalarının bağımlılığı yenmesine yardımcı olmak için bir kitap yazan, madde bağımlılığı danışmanıydı! 44 yaşındaki Daniel C. Hyden, 3 kişinin ölümüne sebep oldu ve birçok insanı da yaraladı. New York Polis Departmanı Şefi Jeff Maddrey, olay yerine gelen memurların "alkol kokusu aldıklarını, ancak hala test aşamasında olduklarını" söylemişti. Sonra adamın alkollü olduğu ortaya çıktı.

TECRÜBELERİMDEN YARARLANIN!

New York polisi, sekiz ayrı saldırı suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.  Hyden'ın Linkedin profiline göre; kendisi madde bağımlılığı danışmanlığı yapmış ve son olarak Manhattan'daki yatılı tedavi programlarında çalışmıştı. Bağımlılıkla ilgili bir kitap da yazdı. Amazon'daki biyografisinde, "Bağımlılıkla ilgili ömür boyu yaşadığı deneyimini, bağımlılara kendilerini nasıl kurtaracaklarını öğretmek için kullanma" misyonuna sahip olduğu belirtildi.

KURBANLARIN ÜZERİNDEYDİ

Yetkililer, 59 yaşındaki Lucille Pinkney ve 38 yaşındaki Hernan Pinkney'nin çarpışmada öldüğünü söyledi. Üçüncü kurbanın ismi açıklanmadı ancak bir kadın olduğu belirlendi. İlk müdahale ekipleri olay yerine vardığında, kamyonetin "dört kurbanın üstünde" olduğunu söyledi.

EMNİYET KEMERİ TAKMAMIŞTI

Yetkililer, parktaki yerel halkın sürücüyü yakaladığını ve ilk müdahale ekipleri gelene kadar olay yerinden ayrılmamasını sağladığını söyledi. Hyden olay yerinde tutuklandı. Başında ve yüzünde oluşan kesikler nedeniyle tedavi gördü. Kaza sırasında emniyet kemerini takmadığı da belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ