Kyrsten Sprouse adlı kadın, üç yıldır diş hekimliği alanında çalışıyor. TikTok'unda, hastalarının diş ipi kullanırken fark ettiği belirli bir kokudan bahsettiği videoyu paylaştı. Video hızla viral oldu ve kısa sürede 2 milyon izlenmeyi geçti.

ERKEN BİR UYARI

Sprouse, "İnsanların dişlerini uzun süre temizlediğimde bir koku alıyordum. Bunun hastalıkla ilgili olduğunu anlıyorsunuz. Aynı kokunun diş ipi kullanıldıktan sonra da ortaya çıkabildiğini fark ettim. Bu çılgınca... Aynı zamanda erken bir uyarı işareti" dedi.

HAREKET EDİYORLAR

Periodontal hastalık (diğer adıyla diş eti hastalığı), plak dişlerden fırçalama veya diş ipi kullanımıyla temizlenmediğinde ortaya çıkar. Bakteriler plak birikiminde yaşar ve uygun diş hijyeni olmadan diş etlerine hareket ederek iltihaplanmaya ve diğer sorunlara neden olabilir. Diş eti hastalığının bazı belirtileri arasında kanama veya şişmiş diş etleri, diş etlerinin dişlerden çekilmesi, hassasiyet ve ısırık hizalamanızda değişiklikler yer alabilir.

İNANILMAZ BAĞLANTILAR

Ayrıca diş eti hastalığının sadece ağzınızı etkilemediğini bilmelisiniz. Ayrıca kalp rahatsızlıkları, diyabet, felç, bunama ve hatta hamilelikte komplikasyonlarla da bağlantılıdır. Kyrsten, "Hastalarıma her zaman şunu söylerim... Evde tek başınıza olduğunuzda, etrafta kimse yoksa, dişlerinizi diş ipiyle temizleyin ve sonra diş ipini koklayın. Sorununuz varsa o kokuyu mutlaka anlayacaksınız"  dedi.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül