Ligimizde öyle saçma kararlar çıkıyor ki her hafta biraz daha şaşırıyoruz. Bir sonraki maçta ise bu sefer ne olacak diye merak ediyoruz.

Galatasaray takımı 53 faul yapıp 1 sarı kart görmüştü. Dün akşam 11 faul daha yapıp 1 sarı kart daha gördü. 64 faul 2 kart. Bu anormal istatistik öyle olabilirle açıklanamaz.

Torreira’nın dün elle bilinçli olarak kestiği top net sarı karttı, gözü önünde vermedi Cihan Aydın!

Barış Alper Yılmaz’ın golünde ise topu koluyla düzeltip avantaj sağlayıp golü atıyor Barış. Gol iptal edilmeliydi, VAR yine uyudu!

Akıllara hemen Mert Hakan’ın Adana Demirspor’a attığı, koluna çarpıp çarpmadığı 3 hafta konuşulan ama kanıt bulunamayan pozisyon geldi! Orda kanıt yokken VAR golü iptal etmişti.

Yine Enner Valencia’nın “elle düzeltti” denilerek Pelkas’ın iptal edilen golü bir başka çifte standart örneğiydi. Fenerbahçe bu 2 iptalde de puan kaybetmişti.

Bu örnekleri veriyorum, görüntüyü de yazıma ekliyorum çünkü hatırlamayan, inanmayanlar var. Bakın Barış Alper’in pozisyonunda “kanıt” var ama iptal yok!

Akıllara İbrahim Hacıosmanoğlu’num başkan seçilmeden evvel söylediği hakem hatasını kabul ederim VAR hatasını affetmem sözü geliyor.

Bir evvelki hafta VAR’da 3 kritik hata yapan Halil Umut Meler Fenerbahçe Kasımpaşa maçında 3 kritik hata daha yaptı. Yani suç var ceza yok.

Kadıköy’de hafta sonu oynanacak derbi için MHK muhtemelen Atilla Karaoğlan’ı görevlendirecek. VAR’da kim olur bilemiyorum. Ama şundan eminim hakemler yine saçma sapan maç yönetip maçın ve ligin önüne geçecek! Sürpriz olarak “Mehmet Türkmen” ataması gelir mi bilemiyorum ama bu 2 hakem o maçta görev alır.

Maçlarda hakemler olmasa 5 dakika daha fazla oynanır, ufak tartışmalar olur ama yine bu saçmalıklar olmaz diye yemin edebilirim ama ıspat edemem!

O derece kötü Türk hakemliği. Hep söylüyorum, böyle hakemlik Young Boys maçlarına, Milli Takım’daki kırmızı kartlara sebebiyet veriyor.

Türk futbolunun uyanması için hakemlerin maçlara müdehalesi son bulmalı.

Maçın Üçlüsü

Adil - Düdük - Şart