Başlıktaki soruyu ilk cümlede yanıtlayayım, düzelmez! Neden düzelsin ki?

Hatalar hep bir yönde yapılıyor ister bağır, ister mektup yaz sonuç değişmiyor. Hakemler suç ve ceza sisteminin dışında tutuluyor. Aynı hakemler maçlara göre farklı kararlar veriyor. Düzelmesi için ne yapılıyor?

Koca bir “hiç bir şey”

Mesela Büyükekşi Federasyonu gitti Hacıosmanoğlu Federasyonu geldi. Ne değişti? Farklı olan bir davranış var mı?

Geçen sene kart görmeyener bu sene yine görmüyor, geçen sene tehdit edip “ligi bitirtmeyiz” diyenler bu sene “bir daha burda maç yönetemezsin” dedikten sonra ceza almıyor.

MHK değişti, PFDK değişti, Tahkim kurulu değişti ama icraatler aynı. Hiç bir farklılık yok.

İsimler değişiyor icraatler aynı kalıyor.

O sebeple hakemler düzelmez diyorum.

Şimdilerde VAR odasına yabancı danışman atanacağını duydum. Bir çoğumuz duymuşuzdur. Bu yolun sonu yabancı hakeme kadar gider. Çünkü bu yanlı tutum ile bu lig çok tartışmalarlara gebe olur.

Bu hafta Mertens’in dirseğini GÖRMEYEN hakem kimdi?

Yaşar Kemal Uğurlu. VAR’dan bahsediyorum sahadan değil. Mehmet Türkmen yakalayamadı diyelim, VAR’ın asli görevi işte bu pozisyonlar değil mi?

Ne yazarsak yazalım, ne konuşursak konuşalım. Şampiyonları son yıllarda hakemler belirliyor! TFF’lerin gidip kalmasını da hakemler belirliyor. Başkanlar gidiyor, hocalar gidiyor ama aynı hakemler hep kalıyor.

Her hafta bir başka skandala gebe ligimizde hakemler düzelir diyen 1 takım var, onlar da düzelsin istemiyor ama öylesine söylüyor!

Çünkü düzelmemeleri işlerine geliyor.