Her hafta başka bir skandal oluyor Fenerbahçe maçlarında. Alışmak istemiyor Fenerbahçe’liler ama ısrarla, sistematik bir şekilde devam ediyor hakemler.

Bu akşam çizgiyi geçen topu ekranda göremedik, dakikalar sonra sosyal medyadan “gol olduğunu” gördü Fenerbahçe’liler. Yayıncının gösterdiği üstteki.

Israrla, bile isteye doğru görüntü, doğru durdurma anını izletmiyor yayıncı kuruluş. Sadece bununla da bitmiyor. Dzeko’ya kaldırılan ofsaytı da göstermediler. Karşı karşıya kalınacak pozisyonu kesti hakemler. Yahu oynat, atak bitsin gol olursa bakar iptal edersin. Bu acele niye?

Alın size o pozisyon;

Cihan Aydın ve VAR’cılar bugün büyük bir puan kaybı yaşatmaya çıkmıştı. Başaramadılar.

Mesela Veysel’in Dzeko’ya yaptığı penaltıda herkes havaya bakıyor. Ayağa bakılsa net penaltı görülecek. Ama bakmıyorlar işte. Peki VAR’ın asli görevi hakemin görmediğini görmek, fahiş hatalara dur demek değil mi.

Fenerbahçe’nin oyununa da geçeceğiz elbet.

Mourinho genel olarak rakibe önlem alan ve gol attırmayan bir oyun anlayışını benimsiyor. Fakat ben bu oyunun Fenerbahçe’nin oyunu olduğunu düşünmüyorum.

Fenerbahçe’nin geçen 12 maça rağmen zamana ihtiyacı var. Savunmada bu akşam Çağlar, Djiku başlayıp, Jayden Çağlar’a sonra da Becao - Çağlar’a dönülmesi oyunun oturtulmaya çalışıldığını gözler önüne seriyor.

Ön taraftaki kararsızlık göze çarpan diğer bir husus.

Maxi Dzeko Tadic hücum hattı ön alanda baskı yapma konusunda geçen sezonu aratıyor. Bunda ana etken Maxi’nin sadece toplu oyunda varolması.

İrfan Can’ın Maximin sebebi ile kenarda kalması bana pek mantıklı gelmiyor. Mourinho’nun kafasındakileri okuyamayız ama ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Oyuna sonradan giren Fred ise Tadic’e attırdığı golle maçın adamlarından oldu. 1/2 pas hatası yapsa da farkı yarattı.

Fakat net olan şu ki kimse Fenerbahçe’nin ne oynadığını, ne yaptığını henüz anlayabilen yok. Ben anladım diyenleride ben anlamıyorum!

Oyuna sonradan giren En Nesyri çabaladı ve golü Thalisson kendi kalesine attı, o thalisson Tadic’e hava topunda yaptığı hareketle 2. sarıdan atılmalıydı. Diyeti gol oldu.

Anlatacak çok şey var, anlatsak ne oluyor ki? Bence bunu artık yöneticiler anlatmalı. Tane tane, akıla soka soka. Bakın Okan Buruk Çarşamba oynadık Cumartesi oynuyoruz algısı ile mağlubiyeti geçiştirdi! Kimse de demedi Perşembe oynayan Fenerbahçe Pazar oynuyor ama şikayet yok!

İzah etmek şart.

Siz etmeyince onlar mizah gibi konuşuyor işte!

Maçın Üçlüsü

Tadic - Fred - Amrabat