Gülmenin beden sağlığına da ruh sağlığına da iyi geldiği yapılan son araştırmayla bir kez daha ortaya çıktı. Halk arasında içten bir kahkahanın bir kilo et yemeğe eş değer olduğu bilinir. Gülmek, neşenizi, mutluluğunuzu hatta enerjinizi paylaşmanın en eğlenceli yollarından biridir. Gülümsemek, sıkıntılarınızdan uzaklaştırır, moraliniz bozukken keyfinizi yerine getirir. 

Gülmek gerçekten ilaç gibidir.

Yeni bir çalışmaya göre; özellikle arkadaşlarla beraber gülmek salgılanan hormonların etkisiyle ruhsal ve fiziksel olarak insan sağlığı için pozitif bir etkisi oluşturduğu ortaya çıktı. Toplu ibadet gibi toplu bir şekilde kalabalık bir grup içinde hep beraber gülmek insanın hem ruhsal hem de fiziksel gelişimini arttırdığı ortaya çıktı. 
Gülmek, yaşam süremizi uzatır, konsantrasyonumuzu arttırır, duygusal ve zihinsel sağlık için faydalıdır, karın kaslarını çalıştırır, en etkili detokstur, kalbi korur.

Ayrıca özellikle yaşlıların günlük aktivitelerini yapmalarının gelişmesi muhtemel fonksiyonel sakatlıkların riskini de %30 azalttığı tespit edildi. 

Özellikle yaşlılarda gülmek kadar hareket de çok önemli. Düzenli günlük yapılan egzersiz,  bunama (demans) riskini azaltıyor. Hatta evi temizlemek, ayak işleri yapmak gibi hafif fiziksel aktiviteler bile bu riski düşürdüğü gözlemlenmiş.

Düzenli yapılan hafif hareket dahi şeker, kalp hastalıkları, bazı kanser türleri, depresyon, bunama (dermana) riskini düşürüyor. Sağlıklı ve mutlu olmak isteyen herkes günlük egzersizlerini ihmal etmesin. Ve her ne olursa olsun gülsün, güldürsün, gülümseyerek karşısındakini de güldürsün. Evrene gönderdiğimiz güzel enerjidir, gülmek. Boşuna dememişler hareket berekettir, gülümsemek gülümsemek getirir diye.

İlkeli Söz; Biliyoruz ki bütün acılar geçer, fotoğraflar sararır. Yara kabuk tutar, kapanır. Sokakta mevsimi fark edersin, aynada kendini. Önce belirli belirsiz, sonra gamzene kadar gülersin. Kuşlar konar dallarına. Kırıldığın yerden çiçek açarsın; bütün acılar bir gün geçer ya da alışırsın.