Ukraynaaskeri alım görevlilerinin, Kiev'deki restoranlara, barlara ve bir konser salonuna baskın düzenleyerek askeri kayıt belgelerini kontrol ettiğini ve birçok erkeği gözaltına aldığı belirtildi.

KAPIDA DURDURDULAR

Memurların, Ukraynalı rock grubu Okean Elzy'nin verdiği konserden sonra Kiev'deki Spor Sarayı'na gittiği bildirildi. Yerel medya kuruluşları tarafından yayınlanan video görüntüleri, konser salonunun kapılarının dışında konuşlanmış memurların, çıkarken erkekleri durdurduğunu gösteriyor. Görüntülerde, memurların bazı adamları zorla gözaltına aldığı fark ediliyor.

ASKER İHTİYACI

Lüks bir alışveriş merkezi olan Goodwine ve popüler bir restoran olan Avalon'da da kontroller yapıldı. Başkentte bu tür baskınların gerçekleşmesi alışılmadık bir durumdur ve Ukrayna'nın yeni askere olan acil ihtiyacını yansıtır. 25-60 yaş aralığındaki tüm Ukraynalı erkekler askere alınabilir.

FARKLI YERLERDE

18-60 yaş aralığındaki erkeklerin ülkeyi terk etmesine ise izin verilmez. Yerel haberlere göre; Ukrayna'nın doğu ve orta kesimlerindeki Harkov ve Dnipro gibi diğer yerlerdeki kulüp ve restoranlara da baskınlar düzenlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ