Kuzey Kore, rakibi Güney Kore'yi başkentine Kuzey Kore karşıtı propaganda bildirileri atmak için insansız hava araçları uçurmakla suçladı. Bu tür uçuşlar tekrarlanırsa güçle karşılık vereceği tehdidinde bulundu. Güney Kore iddiayı reddetti.

ÇOK KEZ TESPİT ETTİK

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Güney Kore'ye ait insansız hava araçlarının (İHA) 3 Ekim'de ve bu hafta çarşamba ile perşembe günleri Pyongyang'ın semalarında tespit edildiğini bildirdi.

SAVAŞA YOL AÇABİLİR

Bakanlık, Güney'i Kuzey Kore'nin "kutsal" egemenliğini ihlal etmek ve güvenliğini tehdit etmekle suçladı. İddia edilen uçuşları, silahlı çatışmaya ve hatta savaşa yol açabilecek "tehlikeli bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

DURUM DEĞERLENDİRİLİYOR

Kuzey Kore güçlerinin, Güney Kore ordusunu yok edebilecek her türlü saldırı aracını hazırlayacağı ve Güney Kore insansız hava araçlarının kendi topraklarında tekrar tespit edilmesi halinde uyarıda bulunmaksızın yanıt verileceği belirtildi. Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun ise "Bunu yapmadık" yanıtını verdi. Hala durumu değerlendirmeye çalıştığını söyledi ve daha fazla ayrıntı vermedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ