Polonya Başbakanı Donald Tusk, belgesiz göçü en aza indirmeyi amaçlayan yeni bir politika kapsamında sığınma haklarını geçici olarak askıya almayı planladığını söyledi. Tusk, Varşova'da yaptığı açıklamada, "Stratejinin yeni unsuru, sığınma hakkının geçici olarak askıya alınması olacak. Bu kararın Avrupa'da tanınması çağrısında bulunacağım" dedi.

KÖTÜYE KULLANILIYOR

Tusk, "İnsan kaçakçıları ve tacirleri tarafından, sığınma hakkının özüne aykırı olarak nasıl kullanıldığını çok iyi biliyoruz" açıklamasını yaptı. Başbakan, Avrupa Birliği'nin olası olumsuz kararına rağmen Polonya'nın sınırlarını belgesiz girişlere karşı sıkılaştıracağını söyledi.

SAYGI GÖSTERMEYİZ

Daha fazla ayrıntıyı önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Tusk, AB göç paktına atıfta bulunarak, "Güvenliğimize zarar verdiğinden emin olduğumuz hiçbir AB fikrine saygı göstermeyeceğiz ve uygulamayacağız" dedi.

DAHA FAZLA ADIM

Avrupa Konseyi'nin eski başkanı olan Tusk, hafta başında yaptığı açıklamada, AB'nin Belarus ile olan doğu sınırındaki yasa dışı geçişlerle mücadele için daha fazla adım atması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ