İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve diğer üst düzey siyasetçilerin hesaplarını gizlice incelediği iddia edilen eski bir banka çalışanı hakkında soruşturma başlatıldı. İtalyan medyası, bu kişinin iki yıl boyunca Meloni ve bazı bakanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 3.500 banka müşterisinin cari hesaplarını incelediği iddiasını bildirdi.

İÇ DENETİMDE ÇIKTI

Hesaplara yapılan olağan dışı erişim, iç denetim sırasında fark edildi. Çalışanın sık sık hesap kontrolleri yaptığı keşfedilince şüphe doğdu. Adam görevden alındı ​​ve şu anda bilgisayar sistemlerine izinsiz erişim ve bilgi edinme girişimi nedeniyle soruşturma altında...

HAREKETLERİ İZLEDİ

Polis evini aradı. Akıllı telefonlara ve elektronik cihazlara el koydu. Adamın ayrıca kredi kartı ekstrelerini de gözetlediği iddia ediliyor. Böylece politikacıların hareketlerini izleyebiliyor ve yeniden oluşturabiliyordu. Medya raporlarına göre eski banka çalışanı herhangi bir veriyi indirdiğini reddetti.

ESKİ SEVGİLİSİ BİLE

Casusluk yapılan hesaplar arasında Meloni'nin kız kardeşi Arianna ve eski sevgilisi Andrea Giambruno'nun hesapları da bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ