1997 yılından 2019 yılına kadar İngiliz ekibi Arsenal'in scout ekibine görev alan bu sezon ise Galatasaray'da Küresel İşe Alma ve Strateji Direktörü olarak göreve başlayan Francis Cagigao, Manchester United maçı öncesi İngiliz basınından The Sun'a konuştu. Arsenal'deyken ünlü teknik adam Arsene Wenger'in sağ kolu olan Cagigao, Galatasaray'ı da Avrupa'nın zirvesine çıkarmak konusunda son derece iddialı. 

Altay Bayındır, Galatasaray'a kapıyı açık bıraktı Altay Bayındır, Galatasaray'a kapıyı açık bıraktı

WILFRIED ZAHA YORUMU

Galatasaray'a transferi İngiltere'de de oldukça konuşulan Wilfried Zaha'yla ilgili olarak Cagigao, “Wilfried'in kariyerinde ve hayatında yeni bir mücadeleye ihtiyacı vardı. Bu iyi bir uyum. Galatasaray ve kendisi çok iyi uyum sağlıyor." dedi.

ÜLKE PUANINA DEĞİNDİ

Türkiye'nin FIFA sıralamasında gerilemesi halinde Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek için 6 ön eleme maçı oynayacağını hatırlatan Francis Cagigao, “Türkiye şampiyonlarının gruplara girebilmek için üç eleme oynamak zorunda kalması normal değil. Ancak kısa vadeden orta vadeye kadar her şeye bakıyorum ve orta vadede Galatasaray'ın Avrupa'nın süper gücü haline geri dönebileceği kesin." dedi.

"DÜNYANIN EN İYİ TARAFTAR KİTLESİ"

İsmail Kartal'dan Rıdvan Dilmen'e kıskançlık yanıtı! İsmail Kartal'dan Rıdvan Dilmen'e kıskançlık yanıtı!

53 yaşındaki Cagigao sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok ve akıllıca çalışmamız gerekiyor ve bunun için yapının yıldan yıla gelişmesi gerekecek, ama neden olmasın? Galatasaray neden Avrupa'nın en iyi 10 kulübü arasında olmasın? Bana göre dünyanın en iyi taraftar kitlesine sahibiz. Potansiyel ve olanaklar olağanüstü." 

"HEYECAN VERİCİ BAZI PROJELER YOLDA"

"Kulübün Avrupa futbolunda yeniden baskın bir takım olabilmesi için çok heyecan verici bazı projeler yolda. Peki neden hırslı olmayalım ve yüksekleri hedeflemeyelim? Avrupa'nın en büyük güçleri arasına geri dönmek, kulübün ve yönetim kurulunun vizyonudur. Eğer onlar bu vizyona sahip olmasaydı ben burada olmazdım.”


Yine kaçak oto davası! Tümer Metin ve Alpay Özalan’a ağır suçlama Yine kaçak oto davası! Tümer Metin ve Alpay Özalan’a ağır suçlama

"TÜRK FUTBOLU ESKİ HALİNE DÖNMELİ"

Suudi Arabistan'ın futbola etkisi üzerine de konuşan Cagigao, "Bu yaz, Suudi kulüplerinin ödeyebildiği meblağlarla rekabet edemezsin. Hiçbir Avrupa kulübünün rekabet edebileceğini düşünmüyorum. Suudilerin önümüzdeki yıllarda futbolu nasıl yapılandırdığını görelim. En iyi oyuncularla sözleşme imzalamak bir şeydir, ancak doğru yapıyı elde etmek başka bir şeydir. Türkiye'de tüm büyük kulüpler büyük oyuncularla sözleşme imzaladı. Türk futbolunun birkaç yıl öncesine dönmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ