Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir yıldır sürdürdüğü “kaçak otomobil” soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonucunda değeri araç başına 15-20 milyon lira gümrük kaçağı 416 otomobil için dava açıldı.

Kaçak otomobillerin ithalatında çifte fatura kullanılırken bunun sonucunda düşük vergiyle devlet zarara uğratıldı.

WhatsApp Image 2023-10-02 at 13.00.38

Tüyosu olan kazanır! 2 Ekim at yarışı tahminleri Tüyosu olan kazanır! 2 Ekim at yarışı tahminleri

Mahkeme kararıyla kaçak getirilen Ferrari, Maserati, Mercedes ve Land Rover marka yüzlerce lüks otomobile tedbir konuldu.

Dava süresince aldığı aracı satamayacak kişiler arasında yer alan isimler ise adeta şok etti.

WhatsApp Image 2023-10-02 at 12.55.52

Kaçak otomobil nedeniyle dava açılan isimler arasında eski ünlü futbolcu Tümer Metin ile eski futbolcu ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın kızı da yer aldı.


Ticaret Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın ardından bir ithalatçı firma ve 8 kişiye "kaçakçılık" davası açıldı.

Nihat Kahveci ne demek istedi?  'Fenerbahçe için ligi ileri sarmak istiyorum' Nihat Kahveci ne demek istedi? 'Fenerbahçe için ligi ileri sarmak istiyorum'

Dosyada yer alan bilgilere göre düzenlenen çifte fatura ile beyan edilen fatura ile gerçek fatura arasında önemli oluştu ve devletten milyonlarca liralık vergi kaçırıldı.

Airport AVM’nin ortaklarından Mehmet Kadir Döğme, Bonfilet’in sahibi Hakan Akkoyun, iş insanı Mehmet Safa Acar, Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Film yapımcısı Berk Uziyel, EMS Yapı’nın sahipleri Ahmet Murat Mermer ile İbrahim Emre Mermer, Hakan Uzan’ın eski eşi Özlem Kızılkaya da anılan araçları alan kişiler arasında.

Araç sahipleri dava süresince otomobillerini kullanabilecek. Ancak alım satım yapamayacak.

İlgili kişilere ‘kaçakçılık’ davası açılırken yargılama ise önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

WhatsApp Image 2023-10-02 at 13.10.54
 

Ünlü Ermeni model Armine Harutyunyan terör örgütü VoMa katıldı! Ünlü Ermeni model Armine Harutyunyan terör örgütü VoMa katıldı!

Kaçak otomobil konusu futbola uzak değil. Daha önce eski ünlü oyuncu Tanju Çolak, özel vekaletle satın aldığı Mercedes 550 SL marka otomobilin kaçak olduğunu öğrenince kendi kendini ihbar etmiş, bunun üzerine Ağır Ceza Mahkemesi Tanju Çolak'a 9 yıl hapis cezası vermişti.

İstanbulspor'da oynayan Tanju, bu sırada yurt dışına çıktı ancak 1994 yılında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yakalandı ve Türkiye'ye iade edildi.

Tanju Çolak cezasını çekerken yeniden yargılanma yolu açılmış, Saray ve Bayrampaşa Cezaevi'nde yattığı 23 aylık hapis cezasının ardından 28 Şubat 1995'te serbest bırakıldı ve bir daha sahalara dönemedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ