Bu gece oynanan maça Umut Nayir ile başladı Vincenzo Montella. Gerçek bir 9 takımı nasıl oynatırın dersini izledi kulübede hocamız!

Umut Nayir, Mustafa Erhan Hekimoğlu, Cenk Tosun, Enis Destan, Serdar Dursun, hatta bir alt ligden forvet de getirseniz bu etkiyi görecektiniz.

Umut’un asistiyle 2. dakikada öne geçirdi millileri Kerem Aktürkoğlu. Ona yapılan haksızlıkları dile getirmek isterdim ama bir örnek yazayım. 

Milli oyuncu Galatasaray forması ile oyundan çıkarken kendisini alkışlarlar diye tribüne döndüğünde ıslıklandığını görünce başını öne eğip dışarı çıkmıştı. Ve Kerem’in bonservisi ile Sergio Oliviera’nın 5,8M€’luk feshi yapıldı! Kalanı ise sanırım bankalar birliğine gidiyor! 

Yönetilemeyen futbolumuza verdiğim örnekten sonra milli maça devam edeyim.

Sahada basmadık yer bırakmayan İsmail Yüksek takımın dengesiydi, her topu kaptı yıldız oyuncu. Onun verdiği rahatlıkla Çalhanoğlu’da iyi bir maç çıkardı.

Arda Güler ise sahanın Kerem’den sonraki yıldızıydı. Arda yaptığı asistle oyun görüşünün kalitesini, top sıkıştığında kendisine atıldığında oyunu rahatlatan boşluklara geçişi ve sahadaki liderliği ile göz kamaştırdı.

Arda bu sezon kiralammayacak, Ancelotti’den daha fazla süre alarak Madrid’de devam edecek.

Takım savunmasındaki eksiği kornerden yediğimiz golle özetleyebilirim. Yine de sol bekte Eren Elmalı’nın izlettiği resital keyif vericiydi. Eren dün akşam çok iyi bir maç çıkardı.

İrfan Can’ın sahadaki varlığı ise kreatif oyuncu eksikliğini tam anlamıyla dolduruyor, ilk golde seri başlatan oyuncuydu İrfan.

Montella eleştirilerimi yerenlere söyleyeceğim şu. Milli takım bizim, tüm Türkiye’nin. Başarılı olunduğunda seviniyoruz hep birlikte. Oyunu, taktiği, eksikliği eleştirmek ve katkı sağlamak görevimiz.

Bu akşam Umut Nayir ile başlaması ve katkısı eleştirenleri haklı çıkardı. O da eleştiriyi doğru aldığında sonucu görmüş oldu.

Montella’dan daha iyi futbol bilgisi yok eleştirenlerin diyebilirsiniz. Zaten eksikliği görmek için üst düzey futbol bilgisine ihtiyaç yok.

9 numarasız futbol bizim milli takıma uygun değil.

Maçın Üçlüsü

İsmail - Kerem - Arda