Fenerbahçe git gide form tutmaya başladığı dönemde Alanyaspor’u Kadıköy’de rahat geçti.

 Özellikle maçın ilk yarısında geriden oyun kurmak isteyen Alanyaspor’dan 12 top kapan orta alan ve hücum hattı alkışı hak etti. Rakibin gol beklentisi 0,03 oldu ilk yarım saatte. Önde baskıyı yapan Szymanski, Dzeko ve Tadic nefes aldırmadı rakip savunmaya.

Bu pres oyunu oynanırken aceleci bir hal vardı takımın üzerinde. Bir an evvel gol bulup maçı bitirme isteği son vuruşlara olumsuz yansıyor. Sanki topa biraz daha hakim olup kontrollü setler denense çerçeveyi bulma konusundaki denge sağlanabilir.

Devre bitmeden gelen Tadic golünde Dzeko’nun asisti bu seneki Fenerbahçe gollerinin fotokopi gibi olduğunu gösteriyor. Nitekim İrfan Can benzer bir golü 2. yarı Dzeko’ya attırdı.

Takım savunması her geçen gün gelişiyor, gol yenmeden bitirilen maçlar artıyor. Takım oyununa örneklerden biride Livakovic’in Tadic’e attırdığı gol savunmanın hücumdan, hücumun savunmadan başladığının ıspatı gibi.

Mourinho son yarım  saatte Nesyri ve İrfan Can’a süre verdi. Forma adaleti konusunda hocaya güven tam. Formda gördüğü Tadic ve Dzeko ısrarı skora yansıyor. Kurt oyuncular attıkça atıyor.

Takıma bugün transferi yapılan Amrabat, Fred ve İsmail’in yokluklarını tolore edebilecek ve hatta onlardan formayı alabilecek kalitede bir oyuncu.

Transfer ve kadro planlaması doğru, istikrarlı yapılıyor. Bunun meyvelerini 2 yıldır topluyor sarı kanarya.

Maçın hakemi iyi bir maç yönetti. Tadic’in golündeki el beklentisinde devam kararı doğruydu. Top Alanyaspor’lu oyuncunun eline çarpmıştı.

Maçın Üçlüsü

Çağlar - Tadic - Dzeko