Emekliye ek zam gelecek mi ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak soruları milyonlar tarafından merak ediliyor. Emekli zammı düzenlemesi için çalışmaların son aşamasına gelindi ve tarih de belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti kongresinde bu konuya dikkat çekti ve emekli zammı düzenlemesi için net bir tarih verdi. Hayat pahalılığı sorununun çözümüne odaklandıklarını ve emekli, memur ve işçilere yeni müjdeler vereceklerini belirtti. Detaylı bilgiler, İlk Kabine Toplantısı sonrası açıklanacak.

Hamas'ın bastığı festivalde 260 ceset bulundu! İşte tüyler ürpertici görüntüler Hamas'ın bastığı festivalde 260 ceset bulundu! İşte tüyler ürpertici görüntüler

Emekliye 355 TL zam geliyor! - İhlas Haber Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "emekliye müjde" olarak duyurduğu işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmanın Kabine Toplantısı sonrasında kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi. Bakan Işıkhan, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Bu müjdelerin detayları, Kabine Toplantısı sonrası açıklanacak.

İstanbul'u kazanan CHP kurultayını da kazanacak mı? İstanbul'u kazanan CHP kurultayını da kazanacak mı?

Emekli maaş ve ikramiyeleri ödenmeye başlandı İhlas Haber Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir süredir yürütülen emekli maaşı zammı çalışmalarının sonuçları, bugün saat 15.00'te gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Hamas'ın bastığı festivalde 260 ceset bulundu! İşte tüyler ürpertici görüntüler Hamas'ın bastığı festivalde 260 ceset bulundu! İşte tüyler ürpertici görüntüler

Bağ-Kur'dan emekli olan EYT'lilerin aylıkları ile Ramazan Bayramı  ikramiyeleri ödemeye başlandı İhlas Haber Ajansı

Kabine Toplantısı'nda ayrıca, 9.000 prim günü ile emekli olan Bağ-Kur sigortalıları için 7.200 prim günü seçeneğinin görüşülmesi planlanıyor. Bu düzenleme, Bağ-Kur sigortalılarına 5 yıl erken emeklilik imkanı sunabilir.

Hamas son kozunu oynadı! "Esirleri idam ederiz" Hamas son kozunu oynadı! "Esirleri idam ederiz"

EYT'lilerin emeklilik sürecinde yapması gerekenler İhlas Haber Ajansı

Geçtiğimiz hafta açıklanan Eylül ayı enflasyon rakamları, emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde önemli bir role sahip oldu. Bu rakamlara göre:

  • 3 aylık enflasyon oranı yüzde 25,11,
  • Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11,
  • 3 aylık memur enflasyon farkı yüzde 18,
  • Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,
  • 3 aylık memur zammı ise yüzde 35,73 olarak belirlendi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için devrede Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için devrede

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar verilecek? - İhlas Haber  Ajansı

Emekli maaşlarındaki zammın takvimi şu şekilde işleyecek:

  1. Bütçe çalışmasının tamamlanması sonrası emekli zammı için taslak çalışma hazırlanacak.
  2. Hazırlanan taslak kanun teklifi olarak Meclis'e sunulacak.
  3. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tasarı görüşülecek.
  4. Tasarı, Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak.
  5. Tasarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak.
  6. Ocak ayının başında, 6 aylık enflasyon rakamları kesinleştikten sonra emekli maaşları yeniden artırılacak.

Kıdem tazminatı için yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Kıdem tazminatı için yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Emekliye 2 kat fazla ödeme - İhlas Haber Ajansı

Emekliye ek zam konusunda gündeme gelen üç formül şu şekildedir:

  1. İlk formülde, 2023 seçimleri sonrasında yeni ekonomi adımlarının sonuçlarıyla en düşük emekli maaşının artırılması planlanmaktadır. Bu formülde, en düşük emekli maaşının Hazine desteği ile artırılması öngörülmektedir. Şu an için en düşük emekli maaşı 7.500 TL'dir ve Hazine desteğinin 2.000-3.000 TL civarında bir artışla taban aylığın 10.000 TL'ye çıkarılması düşünülmektedir.

  2. İkinci formülde, tüm emeklilerin maaşlarına seyyanen bir zam yapılması önerilmektedir. Bu formüle göre, bütün emeklilerin maaşlarına yine 2.000-3.000 TL civarında bir artış yapılması planlanmaktadır.

  3. Ayrıca, emekli maaşlarına Ekim ayında Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere bayram ikramiyesi verilmesi de düşünülen bir diğer önemli düzenlemedir. Bu 3. ikramiye için son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacaktır.

Tanju Özcan çöpe gitti! Tanju Özcan çöpe gitti!

Uzmanından 'TL' öngörüsü İhlas Haber Ajansı

Çocuk istismarı! İmam tutuklandı, yurt mühürlendi Çocuk istismarı! İmam tutuklandı, yurt mühürlendi

2024 yılının Ocak ayında, "en düşük emekli maaşı"nın artmasının ardından tüm emeklilerin maaşları yükselecek. Merkez Bankası'nın Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon oranının yüzde 67,22 olması bekleniyor. Bu nedenle 2023 yılının ikinci yarısı için enflasyon oranı yüzde 39,61 olarak hesaplanmıştır. Bu rakam, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için refah payı hariç Ocak ayı zam oranı olarak beklenmektedir.

  • 6 aylık enflasyon oranı yüzde 39,61,
  • Refah payı hariç 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 39,61,
  • 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 31,71,
  • Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,
  • 6 aylık memur zammı yüzde 51,46 olmuştur.

Bunların yanı sıra, Ocak ayı zammı için 5-10 puanlık bir refah payı da değerlendirilecektir.

Kaynak: haber merkezi