Hamas'ın düzenlediği baskın sonucu İsrail'in güneyindeki Süpernova Festival alanında çok sayıda kişinin cansız bedeni bulundu. Felaket Kurbanlarının Teşhisi Organizasyonu (ZAKA), festival alanından şimdiye kadar 250'den fazla kişinin ölü olarak çıkarıldığını açıkladı.

Dün paramotorlarla gerçekleştirilen saldırı sonucunda festivale katılanlar çalılıklara ve meyve bahçelerine saklanarak İsrail ordusunun yardımını beklemişti.

Saldırı böyle geldi! Saniye saniye planladılar Saldırı böyle geldi! Saniye saniye planladılar

İsrailli gençlerin çölde düzenlediği müzik festivali kabusa dönüştü |  Euronews

İsrail, Gazze'yi işte böyle vuruyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var İsrail, Gazze'yi işte böyle vuruyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Bu çatışma, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların bir parçası olarak ortaya çıktı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 'Aksa Tufanı Operasyonu'nu başlatmış, İsrail ise 'Demir Kılıçlar Operasyonu'yla karşılık vermişti. Çatışmada şu ana kadar Filistin tarafında 78'ı çocuk ve 41'i kadın olmak üzere 413 kişi hayatını kaybetti, 213'ü çocuk ve 140'ı kadın olmak üzere 2 bin 243 kişi yaralandı. İsrail tarafında ise 700 kişi hayatını kaybetti, 20'si ağır toplam 2 bin 156 kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, en az 100 İsrail vatandaşının ise Gazze'de esir tutulduğunu açıkladı.

Kaynak: haber merkezi-Euronews-iha