Cumartesi günü Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Gazze'ye saldırısı sonrası İsrail-Filistin savaşı başladı.

Şu ana kadar İsrail kanadında ölü sayısı 700, Filistin tarafında ise 493 olarak açıklandı.
İsrail’in bu gece Filistin’e çok ağır bir saldırıda bulunması bekleniyor.

HAMAS1 (1)

Hamas’ın bu saldırısı sonrası gözler İran’a çevrildi.

Hamas'ın bastığı festivalde 260 ceset bulundu! İşte tüyler ürpertici görüntüler Hamas'ın bastığı festivalde 260 ceset bulundu! İşte tüyler ürpertici görüntüler

Hamas’ın yıllardır en büyük destekçisi olan İran’ın, Devrim Muhafızları’nın saldırı için ağustos ayından bu yana İzzeddin el-Kassam Tugayları’na eğitim verdiği ortaya çıktı. 

HAMAS2 (1)

İran yetkililerinin, kara, deniz, hava saldırıları konusunda kapsamlı eğittiği Hamas’ın ileri gelenleriyle geçen pazartesi Beyrut’ta bir araya gelerek saldırı planına son noktayı koydukları belirtildi.

İstanbul artık İmamoğlu'nun! İstanbul artık İmamoğlu'nun!

HAMAS5 (1)

ABD’den adını açıklamayan bir yetkili, “İran elbette resmin içerisinde. Yıllardır hem Hamas hem de Hizbullah’a verdikleri destek ortada” dedi.

HAMAS3

İsrail’e göre İran, yıllık Hamas’a 100 milyon dolar, Hizbullah’a ise 700 milyon dolar para yardımı yapıyor.

Öte yandan İran’ın destek verdiği öne sürülen Hizbullah’ın da Lübnan’dan İsrail’e saldırı hazırlığında olduğu bölgede tansiyonu iyice yükseltti.

İsrail’de sıcak saatler! Başbakan kaçtı, şimdi de Hizbullah saldırdı İsrail’de sıcak saatler! Başbakan kaçtı, şimdi de Hizbullah saldırdı

HAMAS4


Hamas’ın harekete geçmesinin ardından İsrail’e hem Lübnan hem de Suriye sınırından füze saldırılarında bulunan Hizbullah’ın kara harekatı planladığı da iddia ediliyor.

İsrail ile Hamas arasında son olarak 2014’te yaşanan savaşta Gazze’de 2 bin 200 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK