Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresi yapıldı.

Seçimde 2015 ile 2018 yılları arasında CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten ve 2018’deki İl Kongresi'nde Canan Kaftancıoğlu'na (325) sadece 7 oyla kaybeden Canpolat (318) Genel Merkez'in adayı olarak çıktı.

CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği aday ise Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu.

İsrail, Gazze'yi işte böyle vuruyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var İsrail, Gazze'yi işte böyle vuruyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kongrede Cemal Canpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na işe alımları İYİ Parti üzerinden yaptığı ve İstanbul İl Kongresi'ne yaklaşıldığı zaman CHP'lilere istihdam sağlandığı iddiasını ortaya attı.

Cemal Canpolat, ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan adayı olan Özgür Özel'i mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ihanet etmekle de suçladı.

Yapılan oylama sonucunda İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Özgür Çelik 344 oy, Cemal Canpolat 300 oy aldı.

Özgür Çelik'in kazanmasıyla salonda "Her şey çok güzel olacak" sloganları yükseldi. İşte o anlar:

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası sosyal medyadan paylaşımda bulundu. İmamoğlu açıklamasında, “CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız” dedi.

"Katil!" New York’ta da kapıştılar! "Katil!" New York’ta da kapıştılar!

ARTIK İPLER İMAMOĞLU'NUN ELİNDE

İl Başkanlığı'nı Özgür Çelik'in kazanmasıyla ipler tamamen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eline geçti. İmamoğlu, Mart 2024'teki yerel seçimlerde İstanbul'daki tüm ilçe belediye başkan adaylarını kendisi belirleyecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ