Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonuna İsrail, Gazze Şeridi'ni hava saldırılarıyla karşılık verdi. Her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken, İsrail, kara harekatı için hazırlıklarını sürdürdü. Ayrıca, İsrail'in Lübnan sınırı yakınlarında yanlışlıkla kendi askerini vurduğu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinden (Kudüs dahil) el-Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkıliyye'de İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu cumartesiden bu yana toplam 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul artık İmamoğlu'nun! İstanbul artık İmamoğlu'nun!

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda bugüne kadar 73 İsrail askerinin öldüğünü, bu kayıpların kimlik bilgilerini aileleri ve kamuoyuyla paylaştı. Daha önce bildirilen toplam 57 asker ölümüne ek olarak, 16 askerin kimlikleri açıklandı.

İSRAİL BASINI YARALI SAYISINI AÇIKLADI

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonuna göre, toplam yaralı sayısı 2 bin 315'e ulaştı, bunlardan 365'i ağır yaralılar arasında yer alıyor. Haaretz Gazetesi ise, ağır yaralılardan 25 kişinin hayati tehlikesi bulunduğunu bildirdi. Ölenlerin sayısı hakkında güncelleme yapılmadı.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'Nİ GECE BOYUNCA BOMBALADI

Bölgedeki AA muhabirinin görgü tanıkları ve tıbbi kaynaklardan aldığı bilgilere göre, savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşim yerlerine yönelik bir dizi hava saldırısı düzenledi, bu saldırılarda ölü ve yaralananlar oldu.

Gazze'nin Mısır sınırı yakınlarındaki Rafah kentinde bulunan Ebu Hilal Ailesi'ne ait ev, İsrail savaş uçaklarının bombalaması sonucu yıkıldı. Bölgedeki tıbbi kaynaklardan alınan bilgilere göre, enkaz altında kalan en az 9 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, hava saldırısına maruz kalan evin çevresindeki diğer evlerde de büyük hasar meydana geldi ve çok sayıda kişi yaralandı. Beyt Hanun beldesinin Karaman ve Naayma caddelerindeki evleri hedef alan 20'den fazla hava saldırısında da birçok kişi yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait ev, savaş uçakları tarafından atılan bir roketle vuruldu ve bir kadın hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarına göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu 7 kişi yaralandı. Kentin orta kesimlerinde bulunan Yermuk Camisi yakınındaki bir ev de saldırıya uğradı.

Çakarlı araçların cezası belli oldu! Bakanlık harekete geçiyor Çakarlı araçların cezası belli oldu! Bakanlık harekete geçiyor

İSRAİL YANLIŞLIKLA KENDİ ASKERLERİNİ VURDU

İsrail resmi haber ajansı KAN'ın ordu sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Celil Garbi yakınındaki bir Yahudi yerleşim yerinde görev yapan İsrail güçleri, kontrol noktasına hızla yaklaşan bir araca ateş açtı. Daha sonra askeri aracın içindekilerin İsrail ordusuna bağlı askerler olduğu anlaşıldı. Hafif yaralanan İsrail askerleri tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

İsrail pazar günü, Hizbullah örgütünün İsrail işgali altındaki Şeba Çiftlikleri bölgesine kurduğu bir çadırı silahlı insansız hava aracıyla bombalamıştı. Yine İsrail merkezli Yediot Ahronot gazetesine göre, pazar günü İsrail güçleri Gazze sınırına yakın Aşdod kentinde bir araca ateş açtı. İsrail güçlerinin dur ihtarına uymayan ve Gazze yakınlarından İsrail'in orta kesimlerine doğru gitmek isteyen araçta ölen kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

"YENİ BİR GRUP İSRAİLLİYİ ESİR ALDIK VE GAZZE'YE GETİRDIK"

İsrail, Hamas'ın kalbini ele geçirdi! İsrail, Hamas'ın kalbini ele geçirdi!

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a bağlı El-Aksa TV'de yayımlanan konuşmasında, "Tugay'a bağlı savaşçıların yeni bir grup İsrailli esir alıp Gazze Şeridi'ne geçirmeyi başardığını" söyledi. Kassam Tugayları üyelerinin, esir aldıkları İsraillilerin bazılarının İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü belgelediğini aktaran Ebu Ubeyde, esirlerin sayısına ilişkin bilgi vermedi. Kassam Tugayları güçlerinin hala İsrail'de bulunduğunu, bazı şehir ve Yahudi yerleşim yerlerinde çatıştığını belirten Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeyindeki Mav'kiim Yahudi yerleşim bölgesinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve İsrail saflarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu ifade etti. Ebu Ubeyde, Kassam'a bağlı silahlı güçlerin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Sofo bölgesinde konuşlandığını ve İsrail güçleriyle çatışmaların hala sürdüğünü bildirdi.

BEN GURION HAVALİMANI'NA SALDIRI

Kassam Tugayları, Telegram üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarının devam etmesine yanıt olarak, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada ayrıca "Aksa Tufanı" çerçevesinde Askalan kentine de 100 roket atıldığı belirtildi. İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de yaptığı açıklamada, Tel Aviv ve Askalan'ın roketlerle vurulduğunu belirtti. Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin orta kesiminde "Büyük Tel Aviv"i içine alan bölgede sirenlerin çaldığı belirtildi. İsrail Kanal 12 Televizyonu da Gazze'den Askalan'a çok sayıda roket atıldığını doğruladı. Yediot Ahranot gazetesi ise Gazze'den atılan bir roketin Askalan'da bir binaya isabet ettiğini bildirdi. İsrail tarafı, Ben Gurion Havalimanı'na yapılan saldırıyı ve roketlerin havaalanına isabet edip etmediğini henüz doğrulamadı.

Kaynak: Haber merkezi-mynet