Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresi'ndeki sonuç birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. 

İstanbul İl Başkanlığı'nı değişimcilerin adayı Özgür Çelik, genel merkezin adayı Cemal Canpolat ile yarışında 342'ye karşı 310 oyla kazandı. 

EKREM1-3

Bu sonuç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açısından hüsran olarak değerlendirildi.

Son geceye kadar favori olarak gösterilen Cemal Canpolat'ın Özgür Çelik’e kazandıran en önemli etken ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Danışmanı Erdoğan Toprak ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in son anda taraf değiştirmesi oldu. 

ekremozgur

Bu üçlünün taraf değiştirmesiyle zafer Özgür Çelik'in oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'a kazanan Türkiye'yi kazanır" sözü CHP kulislerinde "İstanbul'u kazanan CHP kurultayını da kazanır" şeklinde değiştirildi.

İstanbul'da ağır darbe yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kurultayda kolay zafer artık zor. 

Kılıçdaroğlu'nun desteklediği İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat'ın kongrede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "İYİ Partililer, İBB'de işe giriyor. Benim partililerim ise işe girmek için İYİ Parti'ye geçiyor" sözleri genel merkezin görüşü olarak değerlendiriliyor.

İstanbul'da gücü eline alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başta oğlu Emir Sarıgül olmak üzere ilçe belediye başkanlığı adaylığında etkisini ortaya koyan Mustafa Sarıgül'ü de Özgür Çelik'in kazanmasıyla saf dışı bıraktı. 

Özgür Çelik’in kazanmasıyla Ekrem İmamoğlu'nun performanslarından memnun olmadığı Esenyurt, Bakırköy, Maltepe, Ataşehir, Kadıköy ve Sarıyer belediye başkanlarının, önümüzdeki dönem aday gösterilmeme ihtimali çok yüksek.  

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK