THY 83.4 Milyon yolcu ile 2023'te rekor kırdı! THY 83.4 Milyon yolcu ile 2023'te rekor kırdı!

Vatandaşlarımızın trafikte daha güvenli seyahat etmesi, trafikte can kayıplarının önlenmesi, yaralı sayısının azaltılması amacıyla, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Kırklareli-İstanbul yolunun 3. kilometresinde Drone ile Yapılan Trafik Uygulaması gerçekleştirilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve sivil trafik polisleri, Göztepe Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ndeki ışıklı kavşak yakınında denetim noktası oluşturdu.


2024 Polis alımı sınavı ne zaman yapılacak?
2024 polis alımı başvuruları için tarih araştırmaları başladı. 30. Dönem POMEM polis alım sürecinin ardından, yeni polis alımı için gözler 31. Dönem POMEM başvurularına çevrildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde polis alımına dair önemli bir gelişme yaşanmıştı. Peki, POMEM polis alımı ne zaman başlayacak?

TRAFİK POLİSİ OLMA ŞARTLARI 

Yani trafik polisi olabilmek için öncelikle polislik eğitimi almak gerekir. Daha sonra eğitim ve kura sonucuna bağlı şekilde, sınıfı trafik polisi olan kişiler ülkenin farklı yerlerinde görevini yerine getirir. Bu bağlamda PMYO, PAYEM ve POMEM üzerinden mezun olmak gerekir.

Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)Sürüş Teknikleri Eğitimi

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)olarak görev yapan personelimiz meydana gelen trafik kazaları, anlık trafik yoğunluğunun oluşması ve trafiğin düzenlenmesi ile ilgili aktif ve etkin bir görev yürütmektedir. Gerek 112’ye yapılan ihbarlar gerekse ilimizde yoğunluk oluşturan bölgelere hızlı bir şekilde intikal ederek müdahale etmektedir.  


Azerbaycan bayrağına saygı gösteren Türk polise madalya

Azerbaycan İçişleri Bakanı Vilayet Eyvazov, Türkiye-Ermenistan futbol karşılaşmasında taraftarların stada sokmaya çalıştığı Azerbaycan bayrağını aldıktan sonra öpüp alnına koyan polis memuru Ramazan Şahin’i madalya ile ödüllendirdi.

Kaynak: haber merkezi