Çanakkale havalimanı 2023'te 156 bin yolcu ile rekor kırdı Çanakkale havalimanı 2023'te 156 bin yolcu ile rekor kırdı

YILDIZLAR DÜNYA REKORU KIRDI

Türk Yıldızları, Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan ulusal akrotim gösteri ekibidir. 7 Kasım 1992’de kurulmuştur. 7 Kasım 1992 tarihinde kurulması için emir yayınlanmış ve 25 Aralık 1992 tarihinde dört NF-5 uçağı ile eğitimlere başlamıştır. 

Ayrıca Türk Yıldızları, süpersonik özellikte olan bu uçaklarla akrobasi gösterisi düzenleyen dünyada birkaç ekipten birisidir.Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 1 milyonu aşkın kişiye düzenlediği hava gösterisiyle birlikte dünya rekoru kırmıştır.


 

THY’de artık 11’i kaptan toplam 45 kadın pilot var

Türk Hava Yolları’nda bundan 7 yıl önce 6 olan kadın pilot sayısında 2013 Eylül ayı itibariyle rekor kırıldı. THY de artık 11’i kaptan olmak üzere toplam 45 kadın pilot uçuş yapıyor. Kadın kaptan pilotlardan bazıları uzun uçuşlarda da görev yapıyor. 

34 ERKEK MESLEKTAŞI ÖVGü İLE BAHSEDİYOR
 

Erkek kaptan pilotlar ise kadın pilotların azminden ve disiplininden son derece memnun olduklarını söylüyorlar.Yolcularda artık kokpitte uçuş öncesi duydukları anonslarda kadın sesine eskisi gibi yabancılık çekmiyorlar. 
Daha önceden uçak içindeki anonslarda kokpitte kadın pilot olduğunda şaşıran yolcular şimdilerde sayıları gün geçtikçe kadın pilotların artmasıyla bu şaşkınlıkları yaşamıyorlar. Yolculardan bazıları pilotlarının kadın olduğunu duyunca memnuniyet mesajlarını kabin memurlarına iletiyorlar, bakadın pilotla beraber uçan erkek kaptan pilotlar ise kadın pilotların azminden ve disiplininden son derece memnun olduklarını söylüyorlar. 
Kadın pilotlar arasında asker kökenli de var meslek sahibiyken işlerini bırakıp uçma sevdasına tutulanlar da bulunuyor.


Bayraktar TB3 için tarih verdi!

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, BayraktarTB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın 2024 yılında göreve başlayacağını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ