Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu tasarruf paketi kapsamında, kamuda yapılacak toplantı ve faaliyetlerin artık lüks otellerde değil, kamu tesislerinde gerçekleştirileceğini belirtti. Ancak aynı dönemde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde konuşma yaparken lüks harcamalarıyla gündeme geldi. Bu zirve, İstanbul Şişli’deki beş yıldızlı Grand Cevahir Hotel ve Convention Center’da gerçekleştirildi. Bu otelde en uygun konaklama ücretinin 6 bin 980 TL’den başladığı biliniyor.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, iki gün süren programa Ali Erbaş’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, daire başkanları, dış ilişkilerde görevli uzmanlar, basın ekibi, Erbaş’ın özel kalem sorumluları ve koruma ekibi katıldı. Toplantıda yaklaşık 200 kişi yer aldı. Lüks otelde gerçekleştirilen toplantıda, İslam bilginleri Filistin’deki vahşeti kınayarak üzüntülerini dile getirdi. Grand Cevahir Hotel, Avrupa’nın en büyük otel kongre salonlarından birine sahip olup, Türkiye’nin ilk beş yıldızlı kongre oteli olarak biliniyor.

Ahmet Hakan: "Mesele Türk Düşmanlığı, hala anlamadın mı?" Ahmet Hakan: "Mesele Türk Düşmanlığı, hala anlamadın mı?"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde 20 adet Dini İhtisas Merkezi ve birçok salonu bulunmasına rağmen, toplantılar için sık sık beş yıldızlı otellerin tercih edilmesi tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ