Daha az tereyağı daha fazla zeytinyağı Daha az tereyağı daha fazla zeytinyağı

Yediklerinizin kalp sağlığınız üzerinde büyük bir etkisi vardır. Birçok hayvansal ürün, atardamarlarımızda plak oluşumuna katkıda bulunan doymuş yağ içerir. Tuz da atardamarların sertleşmesine katkıda bulunabilir.

DİREKT BAĞLANTILI

Aşırı işlenmiş gıdalar; tuz ve ilave şeker açısından da zengindir. Bunların her ikisinin de yüksek kolesterol, obezite ve kalp hastalıklarıyla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Kalp sağlığına uygun bir diyet için, tam gıdalar, bol miktarda meyve/sebze, yağsız protein, kuruyemiş ve zeytinyağı (sızma) gibi ürünlere yönelin...

KÜÇÜK ADIMLAR

Tatlandırılmış içecekleri, sodyumu, kırmızı ve işlenmiş yiyecekleri, sınırlamak veya tamamen kaldırmak iyi bir fikirdir. Yemek yeme alışkanlıklarını hemen değiştirmek zordur. Küçük ama istikrarlı adımlar, büyük başarıyı yanında getirir.

Kaynak: TAMER AYERİ