Lif açısından zengin besinlerin doğal olarak yağ oranı düşüktür. Ve özellikle iltihabı azaltarak insülin duyarlılığına katkıda bulunur. Daha yüksek lifli diyetler, bir kişinin metabolik hastalık geliştirme riskini azaltması ve kan şekeri ortalamasını düşürmesiyle bilinir.
KİLO KAYBI
Yemeğinize lif eklemek, şekerin emilimini yavaşlatmaya ve kan şekerinin yükselme riskini en aza indirmeye de yardımcı olabilir. Ayrıca, lif kilo kaybı için faydalıdır. Beyin, bağırsak ve kalp sağlığını destekler. En iyi lifli gıdalar arasında şu çeşitler bulunur: Chia tohumu, yulaf, çavdar, tam buğday, kinoa ve arpa gibi tahıl ve tohumlar. Birçok sebze ve meyve...
Muhabir: ERHAN ALVEROĞLU