Yüzdeki cilt problemleri, özellikle kadınların için son derece moral bozucu. Cilt problemlerinin geçmesi için bazı ağır ilaçlar dahi kullanmak gerekebiliyor. Ancak günlük kullanıma gayet uygun, rutin haline getirmesi kolay bitkisel çözümler de var. İşte hangi cilt tipi ne kullanmalı, hangi soruna ne iyi geliyor tüm bu soruların yanıtı haberimizde...

SİVİLCELİ CİLTLERE SÜPER SABUNLAR

Sivilce, ergenlikte olduğu gibi yetişkinlik döneminde de varlığını sürdürebiliyor. Sivilceye en iyi gelen sabunlar, çay ağacı sabunu, lavanta sabunu ve limon sabunu.

AKNELİ CİLTLER İÇİN ÖNERİ

Akneli cilde sahip olan kişilerin kullanması gereken başlıca ürünler yosun sabunu ve ısırgan sabunu.

KURU CİLTLERE NEM BOMBASI

Cildi kuru olanlar ve bu nedenle döküntü yaşayanlar ciltlerini mutlaka nemlendirmeli. Yüzü yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanılmalı. Arhan sabunu, avokado sabunu, acıbadem sütü ve badem yağından oluşan sabunlar kuru ciltler için birebir.

LEKELERDEN KURTULMANIN FORMÜLÜ

Cilt lekeleri özellikle yaz aylarında güneşin etkisiyle artabiliyor. Yazın son günleri yaşanırken, mucizevi ürünlerde lekeler yok edilebilir. Limon sabunu, biberiye sabunu, aloevera sabunu, pirinç kepeği sabunu ve tarçın sabunu, cilt lekelerini gidermesiyle biliniyor.

TÜM CİLTLER İÇİN EN UYGUN MASKE

Kil maskesi, tüm ciltlere uyumlu yapısıyla doğadan gelen gerçek bir mucize. Haftada 1 kez kullanılması gereken kil maskesi, sivilceli ve akneli ciltler içinse haftada 2-3 kez kullanıma uygun.

Kaynak: MEZİN DEDEYİ