Beden için gerekli olan makro ve mikro besin elementlerini düzenli ölçüde tüketseniz bile vücut bazı dönemlerde ekstra bir takviyeye ihtiyaç duyabilir. Bu durumda bir uzman kontrolünde besin takviyesi kullanabilirsiniz.

C VİTAMİNİ: Özellikle mevsim geçişlerinde en fazla dikkat edilmesi gereken nokta bağışıklığı kuvvetlendirmektir. Bu görevi ise C vitamini fazlasıyla yerine getirir. Bedeni korumada oldukça etkili bir vitamindir. Bu nedenle sonbaharda vücut ihtiyacınıza göre düzenli olarak C vitamini almanızda fayda var diyoruz. Sadece bağışıklığınızı artırmıyor aynı zamanda antioksidan etkisi ile cildinizi de koruyor. Viral hastalıklardan bedeni korumada konusunda da oldukça etkili bir vitamindir. Suda eriyen bir vitamin olduğundan dolayı besin takviyesi olarak kullandığınızda günde 2.5-3 litre su tüketmeye özen göstermeniz gerekir, aman dikkat!

PROBİYOTİK: Bağırsak sağlığınız için olmazsa olmaz olan yararlı bakteriler... Beden için müthiş güçlü etkiye sahip olan probiyotikler, bağışıklık güçlendirmede çok etkilidir. Sindirim sisteminizi düzenlemede ve hastalıklara karşı korumada muhteşem bir etkiye sahip olan bu dost mikroorganizmaları bağırsağınızda flora oluşturması adına belli bir sayıda almanız gerekir. Bu nedenle kesinlikle düzenli ve yeterli miktarda takviye olarak almalısınız. Günde bir ya da iki tane alındığında 1-2 ay içinde bedeninizdeki olumlu farklara tanık olacaksınız diyoruz.

D VİTAMİNİ: D vitamini, hastalıklara karşı koruyan, kemik sağlığını iyileştiren, kanseri önleyen, diyabet riskini azaltan çok güçlü bir vitamindir.

Kaynak: AA